Opinii

Parafarea cu doua variante

Corneliu Condurache
26 feb 2009 1189 vizualizări
Asa cum v-au informat in ultimele editii redactorii Ziarului de Vrancea, este probabila parafarea in zilele urmatoare a intelegerii privind impartirea puterii in judet intre Partidul Social Democrat si Partidul Democrat-Liberal

In realitate insa, se stie, startul a fost deja "furat", cu citeva zile bune inaintea demararii formale a negocierilor, de catre PSD. Care avind Prefectura si Politia adjudecate a trecut cu avint si hotarire nu doar la curatarea organigramei de indezirabilii de sub Sandel Doaga, dar a prins in raza de actiune a matrasirilor inclusiv institutii precum Directia de Sanatate Publica sau Societatea de Drumuri Nationale. In afara de asta in plus, prin vocea sa cea mai autoritara si autorizata totodata, Marian Oprisan, aceeasi formatiune politica nu si-a ascuns dorinta de a pune pe prima pozitie a prioritatilor politice in discutiile cu PD-L un post de viceprimar al Focsaniului. Dinspre PD-L Vrancea in schimb, nu s-a auzit nimic clar pina acum. In afara rugamintilor devenite mai mult decit usor ridicole, adresate lui Oprisan de veni la intilnire. La situatia interna deloc asezata in care o prinde acest moment, sefimea organizatiei portocalii din judet nu are decit doua variante: sa se predea in totalitate in bratele PSD, satisfacindu-i toate vrerile baronului, sau sa-si urmeze o strategie proprie in care sa-si propuna si alte obiective pe termen macar mediu. Daca adopta prima dintre posibilitati, o parte dintre democrat-liberalii autohtoni vor avea o existenta linistita un timp. Un fel de "la dolce vita" la scari diferite, in functie de bucata de "cascaval" pe care o vor prinde prin diversele descentralizate din judet. PD-L-ul insa ca formatiune politica, s-ar putea sa se plaseze, conform procentelor pe care la va obtine in alegerile ce se vor desfasura anul acesta in judet - urmind prima varianta - invers proportional fata de gradul de satisfactie al democrat-liberalilor realizati prin posturile obtinute, dupa negocierile tocmai aflate in derulare. In cazul in care aleg varianta a doua, PD-L-istii vor avea argumente si munitie de campanie, dar si nelinisti politice majore in judet in lunile ce urmeaza. Citeva exemple in avanpremiera au putut fi "admirate", si li s-au oferit impricinatilor, in avizul de nelegalitate al Prefecturii dat convocarii Consiliului Local Focsani de catre alesii PNL si PD-L, sau in amenintarea "sefului de judet" cu dizolvarea aceluiasi organism. Dupa toate probabilitatile, actualii sefi ai portocaliilor vrinceni vor alege o solutie avind spatele asigurat de o recomandare din partea conducerii centrale a partidului. La cum se aud, insa, neoficial semnalele de prin mai multe directii, este greu de crezut ca se va opta pentru calea contrelor sau a confruntarilor intre colegii de parteneriat din Vrancea. Daca nu vor aparea, desigur, surprize care in politica e riscant sa fie excluse.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.