Opinii

Convocarea automatelor de garantat bilete la ordin pentru Enet

Corneliu Condurache
20 feb 2009 1325 vizualizări
Asa cum era de asteptat, alesii din Consiliul Local Focsani sint convocati astazi in sedinta de indata pentru a ridica mina in semn ca sint de accord cu emiterea unor bilete la ordin catre Distrigaz Sud, prin care sa garanteze cu bugetul legislativului municipiului resedinta de judet efectuarea platilor restante pentru consumul de gaz metan al Enet.

Se stie ca procedeul solicitarii votului consilierilor locali pentru o astfel de garantie nu reprezinta o premiera, el fiind utilizat si in 9 septembrie anul trecut. Atunci s-a solicitat garantarea tot prin bilete la ordin a sumei restante de 11,4 milioane lei cu tot cu penalitati. Astazi, aceiasi alesi trebuie sa aprobe prin vot garantarea a 26 de milioane lei. Si numai comparind aceste cifre - din care se observa ca in sase luni valoarea restantei de plata a Enet-ului catre Distrigaz a crescut cu 128% - se poate fara prea mare dificultate trage concluzia ca un astfel de procedeu reprezinta o cirpeala, nicidecum o rezolvare riguroasa a problemei producatorului si distribuitorului de energie termica in sistem cetralizat din Focsani. Desigur, se pune de asemenea intrebarea daca nu va sari si in cazul convocarii de astazi a CL Focsani prefectul Raluca Dan sa aprecieze ca "nu se justifica urgenta". Asa cum a procedat in urma cu doua saptamini, cind consilierii democrat-liberali si liberali convocasera la rindul lor o sedinta extraodinara a miniparlamentului focsanean in care isi propuneau sa evalueze activitatea Enet. Daca atunci, cu superioritate, prefectul in functie le-a "dat peste mini", acum ar merita ca alesii pusi la colt (prin respingerea nedemocratica si neeleganta a dreptului de a se intruni si discuta o problema a comunitatii care i-a trimis in respectivul for) sa-i trimita pe Decebal Bacinschi si Valter Popescu la Raluca Dan cu pachetul de bilete la ordin cerute garantie de Distrigaz sa le aprobe domnia sa. Este, insa, greu de crezut ca vor proceda astfel. Cel mai probabil, desi umiliti politic - in mare parte mai ales din vina lor - si in legatura cu scumpirea cu peste 30% a pretului energiei termice din Focsani, alesii PD-L si PNL, impreuna de aceasta data cu ai lor colegi de la PSD, vor vota cuminti si intelegatori. Garantind in acest mod restantele la plata gazului metan ale Enet cu banii tuturor focsanenilor (pentru ca in realitate cam asta inseamna aprobarea mentionatelor bilete la ordin). N-ar strica, poate, ca in aceste conditii sa se mai incerce si altceva. Daca tot fac efortul de a se intruni, alesii locali ai legislativului municipiului resedinta de judet ar putea, eventual, printr-o initiativa legislativa, sa propuna, constienti de misiunea si menirea lor, schimbarea denumirii organismului din care fac parte, din CL Focsani, in "Adunarea pentru aprobat biletele la ordin ncesare grantarii restantelor la plata ale Enet, pe buzunarele focsanenilor". Astfel ar fi posibil ca sedinta de astazi sa fie si ea anuntata drept "convocarea automatelor de garantat bilete la ordin pentru Enet"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.