Opinii

Inceputul sfirsitului pentru Iordache Bostan

Corneliu Condurache
16 ian 2009 2179 vizualizări
Este, desigur, posibil ca vizita de ieri in Vrancea a ministrului invatamintului, Ecaterina Andronescu, sa fi fost chiar inopinata.

In afara oricarui dubiu insa, s-a mai putut constata inca o data cum seful Inspectoratului Scolar Judetean, Iordache Bostan, n-a ratat ocazia de a da cu "batu-n balta". Incercind sa dea frumos "din coada", doar-doar va reusi sa-si pastreze locusorul cald din fruntea ISJ - de care a devenit peste masura de indragostit - Bostan a inceput de indata ce s-a pomenit cu o vizita atit de neasteptata, sa prezinte situatia domeniului de care raspunde in judet in culori peste masura de roz. Numai ca, scotindu-si la inaintare flerul devenit deja cunoscut de ceva vreme, a cuprins in textul laudei de sine, pe care l-a recitat precipitat ieri in sala de sedinte a Inspectoratului, inclusiv rezultatele deosebite obtinute in Vrancea la tezele cu subiect unic. La numai citeva minute distanta, ministrul Ecaterina Andronescu avea sa spuna insa exact invers despre lucrarile cu care s-a fudulit Iordache Bostan. "Aceste tipuri de testare (n.r.-tezele cu subiect unic) au adus o evaluare extrem de negativa scolii. Am auzit de cazuri in care profesorii ii ajutau pe elevi sa copieze. Aceste lucruri nu trebuie sa se mai intimple, iar profesorii care fac asa ceva trebuie sa fie sanctionati sever". In plus, asa cum puteti afla din Ziarul de Vrancea, ministrul a aflat de la directorii prezenti la sedinta de ieri si multe alte adevaruri sunind cu totul altfel decit textul laudaros al inspectorului general al judetului. Cum ar fi, de exemplu, despre elevii de la Reghiu, care trebuie sa mearga kilometri pe jos prin padure pentru a ajunge la microbuzul care-i duce la scoala. De altfel, avind in vedere ca vizita n-a fost tocmai atit de inopinata pe cit s-a vrut sa para, nu-i defel exclus ca respectiva descindere a ministrului in Vrancea sa insemne inceputul sfirsitului pentru Iordache Bostan la conducerea invatamintului vrincean. Desi, probabil cel care realizeaza cel mai putin ce i se intimpla - inceputul sfirsitului care s-a produs ieri - este insusi Bostan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.