Opinii

Vrancea incremenita in neschimbare in privinta neregulilor electorale

Corneliu Condurache
1 dec 2008 965 vizualizări
La ora cind scriu aceste rinduri nu stiu nimic despre rezultatele parlamentarelor din Vrancea, iar date oficiale despre acestea vor putea fi aflate abia de astazi incolo, dupa un algoritm destul de complicat cu procese verbale si comunicari continind cifre schimbate si confirmate intre Biroul Electoral Central si cel Judetean.

Ce s-a putut constata, insa, in afara prezentei la urne ceva mai bune decit in alte judete ale tarii, a fost din nou multitudinea de nereguli semnalate in sectiile de votare din judet. Probabil intr-un top al disparitiei stampilelor de control si al celor cu inscriptia "votat", Vrancea ar figura iarasi in unul din primele locuri. Cu aceste stampile disparute s-ar fi putut, de exemplu, transpune lejer in practica in respectivele localitati, dar si in altele, celebra metoda "suveica" de fraudare a scrutinului. Si intreruperea energiei electrice, care a determinat paralizarea procesului electoral in 17 sectii de votare din vreo patru comune a generat suspiciuni. Mai ales in conditiile in care Electrica a jucat un rol de un evident partizanat politic in razboiul afiselor pe parcursul campaniei electorale, iar prin teritoriul afectat de intreruperea intervenita si-a facut aparitia atopist-pesedistul Gabriel Derderian.

N-au lipsit nici la acest scrutin urnele mobile des utilizate cu justificari nu tocmai intemeiate, mcirobuzele cu insemne electorale defilind prin teritoriu si transportind alegatori la urne, sau primari influentind alegatorii prin sectiile de votare.

Conluzionind, daca in privinta rezultatelor vom vedea abia incepind de astazi daca in Vrancea s-a schimbat ceva, despre neregulile electorale se poate aprecia ca totul pare aproape incremenit in neschimbare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 44 minute, 32 secunde
Vedeti cateva nereguli din ziua votului pe http://www.pdlvrancea.ro/?page_id=316
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.