Opinii

Verdictul cititorilor Ziarului de Vrancea in razboiul microbuzelor

Corneliu Condurache
12 sep 2008 1027 vizualizări
In urma cu exact o luna scriam tot de la aceasta rubrica: ¦de aproape trei luni si jumatate de cind a avut loc licitatia pentru atribuirea traseelor de transport rutier persoane cu microbuze din interiorul judetului, Vrancea a evoluat spre o stare greu de inchipuit pentru o tara membra a Uniunii Europene in anul de gratie 2008.

Desi o astfel de metoda de atribuire a unor servicii publice precum licitatia electronica este reglementata in legislatie, in cazul transportatorilor din Vrancea s-a preferat incurajarea instaurarii unui climat ce seamana mai degraba cu unul din tari bananiere".

Nu mi-am inchipuit insa atunci ca se poate ajunge la ce s-a petrecut saptamina aceasta.

Intre timp, trebuie mentionat ca s-au intimplat citeva lucruri importante.

1-In primul rind Autoritatea Rutiera Romana a acordat licentele de transport si deci dreptul (sinonim cu unda verde) de a-si desfasura activitatea pe rutele din Vrancea cistigatorilor licitatiei electronice organizate anul acesta.

2-Tot in acest interval de timp vechii transportatori detinatori ai traseelor judetene, aprigi contestatari ai cistigatorilor licitatiei din luna aprilie a acestui an, au luat probabil cu nu prea mare satisfactie cunostinta ca incercarea lor de a obtine in instanta anularea victoriei competitorilor lor a fost considerabil aminata. Prin admiterea cererii avocatului transportatorilor contestati de a se pronunta Curtea Constitutionala a Romaniei asupra solicitarii operatorilor de transport contestatari privitoare la anularea licentelor adjudecate prin licitatia in discutie.

3-Nu in ultimul rind, trebuie avut in vedere legat de ultimele evolutii din "razboiul microbuzelor" din Vrancea apropierea campaniei electorale.

Toate acestea au influentat fiecare cu contibutia lui distincta

scenele incredibile la care am fost obligati sa asistam marti, miercuri si joi la sediul ARR din Focsani, in sala de sedinte a Primariei municipiului resedinta de judet, pe strazi sau la Autogara.

Cel mai bine au caracterizat insa situatia cititorii de pe forumul editiei on-line a Ziarului de Vrancea de ieri, motiv pentru care le si redau mai jos opiniile.

""Licentele s-au acordat conform legii si decizia ARR Focsani este sustinuta de ARR Bucuresti. Daca exista dubii in privinta acordarii licentelor protestatarii se pot adresa justitiei,asa cum dealtfel spune si domnul Oprisan. Pina cind se pronunta insa justitia licentele ramin asa cum sunt. Nedelcu pe ce baza sa le acorde licente protestatarilor? Ca tipa ei mai tare si eventual mai dau si cu pumnul si mai si ameninta ca angajeaza batausi sau criminali platiti cu 2000-3000 de Euro ? Adica sa lea dea licente de frica? Eu as recomanda domnului Nedelcu sa sesizeze politia pentru ca deja s-au adunat elementele necesare mai multor infractiuni: vatamare corporala, santaj, amenintare cu moartea, tulburarea linistii publice si cei care au fost de fata probabil mai pot adauga citeva. Strategia lor sigur este conforma cu strategia PSD de aparare a intereselor private luind ca exemplu recomandarile domnului Geoana care recomanda parintilor din Dabuleni sa atace scolile cu furca pentru a imbunatati rezultatele copiilor lor. Dar din pacate pentru respectivii transportatori nu este si legala. Ar trebui sa ne doara sincer in suflet pentru ca dinsii au pierdut gramezi de bani in campania electorala sustinindu-l pe Oprisan dar uite ca licentele se acorda si in Vrancea conform legii si nu conform dorintei domnului Oprisan."


" Ar fi cazul ca transportatorii care au pierdut licitatia sa inteleaga si ei ca timpurile in care plingem la partid sau la conducatorul iubit,s-au cam dus. A-ti face planuri de afaceri cu miloaga pe la unul sau altul este gresit si de scurta durata; incercati sa intelegeti aceasta si veti gasi si solutii cu siguranta. Nu mai plingeti ca niste copii si apoi zbierati ca niste animale... exista suficient loc si in alte sectoare de activitate... nici Ceausescu nu credea ca va fi un sfirsit cum nici Oprisan nu cred ca poate accepta... "


"Ca sunt unii nemultumiti e si firesc. Interesele is foarte mari. Dupa tot ce-a fost e clar ca dl Nedelcu a "zgindarit Mafia" din acesta zona a licentelor dovada si amenintarile la adresa domniei sale. Asa ceva numai la noi se poate intimpla. Amenintari si loviri asupra directorului unei Autoritati a Statului Roman! Ar fi fost daca se considera nemultumiti,vis-a-vis de decizia data sa se adreseze instantelor de contencios,abilitate sa solutioneze astfel de cazuri,dar nu sa se trezeasca citiva "smecheri" sa ameninte cu angajarea de batausi. S-a ajuns mult prea departe iar mafiotii ce obtineau pina acum aceste licente pe metodele clasice "romanesti" se vad pusi in dificultate de decizia unei Autoritati a Statului. Urmati caile legale daca va considerati nemultumiti; altfel plecati in Congo!"


"Este clar ca oamenii din Romania nu stiu sa piarda. Si cind ajungi in situatia asta ce faci? Incepi sa arunci cu noroi in stanga si in dreapta. Si transportatorii,unii mirosind a alcool au fost exact ca oile. Ce a strigat unul,au strigat toti. Se pare ca din 50 de oameni citi au fost acolo la miting,nici macar unul nu a inteles ca acea hirtie a fost ordin de la Bucuresti sa elibereze licentele. ATI PIERDUT DRAGII MEI. MULT SUCCES IN 2011."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.