Opinii

Valurile demisiei lui Mitrea in Consiliul Local Focsani

Corneliu Condurache
8 sep 2008 886 vizualizări
Demisia lui Miron Mitrea din Parlament si inlocuirea sa cu Geany Balan ar putea produce o schimbare in blocajul instaurat de ceva timp in miniparlamentul focsanean.

Daca inlocuitorul lui Mitrea depune juramintul de parlamentar inainte de sedinta ordinara de luna aceasta a CLF, el devine incompatibil cu functia de consilier pe care o ocupa pina atunci, iar pe cale de consecinta, echilibrul zece la zece intre PSD si Alianta PNL^ PD-L se rupe in favoarea Aliantei (devenind noua - PSD, la zece - PNL^PD-L). Aici vom vedea cit de ageri in strategie si in actiune devin liberalii si democrat-liberalii din CLF si daca alianta lor functioneaza cu adevarat. S-ar putea astfel transa problema viceprimarilor de Focsani, dar si cea a lamuririi - cel putin pentru o perioada - a mandatului Mirelei Bizna. Numai ca in ultima interventie a lui Nini Sapunaru din conferinta de presa de la sfirsitul saptaminii trecute a PNL Vrancea (referitoare la subiectul Mirela Bizna), liderul liberal a dezvaluit ca le-a cerut democrat-liberalilor reprimirea in partid si validarea mandatului in legislativul focsanean a indezirabilei doamne politician. Nu-i exclus ca acesta sa fie un semnal ce transmite ca Alianta pentru Focsani se afla intr-un considerabil impas. In contextul evolutiilor politice ulterioare din Vrancea, depinde cit din mesajul lui Sapunaru se va regasi in actiunea alesilor locali liberali focsaneni; de luat in considerare sunt si posibilele aranjamente liberalo-pesediste la nivel local sau national in contextul apropiatelor alegeri parlamentare. Pe de alta parte, luptele interne din organizatia locala a PD-L sint in opinia mea inca departe de a se fi sfirsit. Pe Trasculescu s-ar putea sa nu-l prea mai intereseze viceprimaria Focsaniului, cu mirajul parlamentarelor atit de aproape, in timp ce gruparea "Pro-Momanu" e, din contra, deosebit de preocupata sa-i stimuleze prin toate mijloacele un astfel de interes. Si aceasta cu scopul de a-i elibera lui Momanu un colegiu uninominal cu mai multe sanse de reusita pe 30 noiembrie 2008.

Nu in ultimul rind, trebuie asteptata reactia PSD vis a vis de virtualul pericol care-l paste prin posibilele reasezari in Consiliul Local Focsani. Avind in vedere preocuparea mai mult decit evidenta a conducerii locale PSD pentru mentinerea grupului de consileri social-democrati din legislativul Focsaniului intr-o pozitie care sa nu-l posteze in afara jocurilor de putere, e posibila reanalizarea trimiterii lui Geany Balan in locul lui Miron Mitrea in Camera Deputatilor. Se poate si ca PSD-istii sa aleaga o alta varianta producatoare pentru ei de mai putine perturbatii. In urma acestor observatii, putem concluziona ca efectele valurilor produse in Consiliul Local Focsani ca urmare a demisiei lui Miron Mitrea sint deocamdata inestimabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.