Opinii

Problemele stringente ale alegatorilor, tratate in dorul lelii

Corneliu Condurache
5 sep 2008 918 vizualizări
Meciul dintre consilierii Aliantei PD-L^PNL si cei ai PSD din legislativul municipiului resedinta de judet continua conform algoritmului absurd pe care si-l servesc unii altora grupurile de politicieni locali mentionati.

Dupa ce sedinta ordinara din 26 august a fost boicotata de alesii PSD-isti, la urmatoarea extraordinara convocata dupa numai trei zile de coalitia PD-L^PNL,grupul PSD a procedat la fel.

S-a hotarit in schimb ca o noua sedinta extraordinara sa se tina luni, 1 septembrie, lucru care s-a si realizat, hotarindu-se cu acest prilej cresterea pretului apei calde, desi mult visatul agent termic a lipsit aproape toata vara de la robinetele focsanenilor racordati la sistemul centralizat de termoficare.

Peste alte trei zile Decebal Bacinschi si-a amintit brusc ca mai are niste urgente de care uitase la inceputul saptaminii si a convocat drept urmare ieri, o intilnire "de indata". Comportamentul edilului PSD-ist avea sa stirneasca insa apriga minie a consilierilor PD-L^PNL, care de acesta data i-au tratat ei "cu refuz" pe Bacinschi si pe sustinatorii sai politici din Consiliul Local Focsani, comunicindu-le: "Acestea nu sint proiecte de maxima urgenta care sa necesite convocarea unei sedinte «de indata». Daca ar fi fost asa, ele ar fi fost propuse la precedenta sedinta (n.r. luni, 1 septembrie). Pai, ce facem aici? Care cum se trezeste vine si ne cheama la sedinte, numai ca sa ne vada in sala?!"

Foarte probabil ca nu le va mai da mina sa abordeze aceeasi atitudine astazi,democrat-liberalilor si liberalilor pentru ca Bacinschi si consilierii social-democrati au introdus pe ordinea de zi a noii sedinte "de indata", un punct care ar rezolva, cica, incepind tot de azi, problema reaparitiei apei calde in Focsani, la abonatii ENET.

Este vorba de aprobarea garantarii platilor restante catre Distrigaz ale societatii conduse de Valter Popescu cu niste bilete la ordin. Numai ca, surpriza: garantii de acest tip au fost solicitate de catre furnizorul de gaz metan ce alimenteaza centrala de termoficare in sistem centralizat a Focsaniului, inca de la inceputul verii. Iar atunci primarul urbei le-a catalogat drept inadmisibile si n-a considerat necesara convocarea "de indata" a miniparlamentului focsanean, asa cum o face astazi. Sigur, s-ar putea argumenta ca garantiile solicitate de catre furnizorul de gaz la inceputul perioadei de sistare a apei calde sa fi fost unele imobiliare. Este greu de crezut ca daca li s-ar fi propus atunci varianta biletelor la ordin, garantate prin aprobarea in Consiliul Local, aceasta n-ar fi fost acceptata. Se dovedeste inca o data ca bataia de joc indurata de focsanenii abonati ai ENET in aceasta vara are o cauza certa. Primarul municipiului resedinta de judet si politicienii locali responsabili le-au tratat acestora problemele stringente in "dorul lelii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.