Opinii

Disputa pe destinatarul caciulelii

Corneliu Condurache
25 aug 2008 840 vizualizări
Situatia in care se regasesc buna parte din primariile judetului ramase cu conturile goale, asteaptind cu disperare o rectificare bugetara de la Guvern pentru a depasi stacheta menita sa delimiteaze, fie si imaginar, limita supravietuirii respectivelor institutii, mai evidentiaza o realitate dura.

Una pe care politicienii locali perindati in acesti ultimi 18 ani pe scaunele diverselor niveluri ale puterii nu s-au preocupat s-o modifice in vreun fel cit de cit sesizabil. Nu-i o noutate ca Vrancea este unul dintre judetele cele mai dependente de alocarile bugetare trimise dinspre Bucuresti, fiind recunoscut de statisticile de specialitate ca un consumator de nadejde, nicicum contribuitor, din Produsul Intern Brut al Romaniei. Intre principalele cauze ale acestei pozitionari poate fi invocata atitudinea celor care avind in miini friiele judetului in acesti ani nu s-au preocupat pentru crearea unui cadru menit a stimula aparitia investitiilor semnificative in mai multe zone ale Vrancei. Care prin impozitele si taxele virate bugetelor locale sa diminueze atit de accentuata dependenta de "centru". Numai ca o data cu asta, nu-i greu de anticipat ca se poate reduce in aproximativ acelasi ritm si accesul la pirghiile de manipulare electorala alimentate din astfel de surse. Si atunci se pune, desigur, intrebarea: au cu adevarat politicienii vrinceni de care aminteam interesul sa schimbe cu ceva aceasta situatie? Pentru un raspuns pe care fiecare dintre dumneavoastra ati incerca sa vi-l dati ar trebui luat in calcul faptul ca astfel mentionatii domni si-ar submina rolurile de tatuci, care le plac atit de mult cum se poate vedea cu pronuntata acuratete, mai cu seama acum, cu ocazia aparitiei colegiilor uninominale strict delimitate. Pe de alta parte, iarasi, nu mai este de mult un secret (nici pentru alegatori, nici pentru vinatorii de voturi) ca manipularea electorala pe bani guvernamentali este una dintre cele mai rivnite si aprig utilizate arme ale politicienilor, indiferent de culoarea lor politica, prin preajma campaniilor pentru diversele tipuri de alegeri.

Au facut-o pesedistii, o copie acum cu sirg la indigo liberalii, iar pedelistii cit au fost la putere au folosit-o si ei cu acelasi avint si dezinvoltura. Mai nou, desigur, poate fi auzit Oprisan care cere-n gura mare "autonomie administrativa locala", de cind a fost ales uninominal presedinte de Consiliu Judetean. Invocind ca principal argument in sprijinul solicitarii sale - comuna, de altfel, mai multor baroni ai Partidului Social Democrat aflati in aceeasi postura cu a sa dupa 1 iunie 2008- ca "este rusine ca primarii sa stea cu caciula in mina la Guvern dupa bani". Numai ca nu-i greu de inchipuit, prin schimbarea la care se refera si nu-s dubii c-o si doreste cu ardoare, baronul de Vrancea viseaza cel mai probabil ca doar el sa ramina singurul la care edilii comunitatilor din judet sa vina "cu caciula in mina". Nepunindu-se in discutie ca alesii cainati cu atit de induiosatoare grija sa scape cu desavirsire de propagandistic-blamata "umilinta". Altfel spus, disputa este doar una pe desemnarea destinatarului (cine sa fie jupinul la care vin solicitantii cu amintitul obiect in mina) "caciulelii", nicicum pe eliminarea ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 33 minute, 46 secunde
Sigur nu poti sa astepti cine stie ce din partea unui PSD-isti dar totusi ceva, ceva ar trebui sa stie si dansul. In primul rand nu are nici o treaba descentralizarea cu salariile functionarilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.