Opinii

Consilierii-martori si emotionanta lor unanimitate

Corneliu Condurache
7 aug 2008 903 vizualizări
Asa cum deja v-au informat redactorii Ziarului de Vrancea, marti a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local Focsani in care s-a discutat Strategia de incalzire in sistem centralizat a municipiului resedinta de judet pina in anul 2015.

Nu s-au comportat deloc surprinzator cu acest prilej rerprezentantul firmei care a realizat amintita strategie, si nici Valter Popescu, directorul Enet, impreuna cu Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focsani.

Toti acestia luati impreuna sau separat au avut si au interese personale, si nu-i nici un secret, materiale, de a sustine si preamari prevederile documentului discutat in sedinta legislativului focsanean.

Celebra vorba din popor "interesul poarta fesul" caracterizeaza cazul celor trei si nu mai necesita alte comentarii.

Greu de inteles, insa, poate fi atitudinea alesilor locali de toate culorile politice din C L Focsani la ceea ce s-a vrut dezbaterea programului vizionar despre care-i vorba.

Cei 14 consilieri prezenti din 21- si interesul a doar doua treimi dintre alesi spune multe!- nu numai c-au inghitit tot ce le-au pus sub nas persoanele interesate de care aminteam. Dar n-au avut nici macar minima si obligatoria curiozitate sa intrebe cit a costat materialul pe care ei l-au votat la finalul sedintei, intr-o emotionanta si stupefianta unanimitate!

Cu doua luni in urma, exact aceiasi politicieni clamau in fata alegatorilor preocuparea lor neobosita privind modul in care se vor cheltui banii publici din bugetul Focsaniului.

Cit au valorat acele scenete v-ati putut lamuri fiecare dintre dumneavoastra inca o data, marti.

Consilierii incovoiati de responsabilitati publice in piesele de teatru pe care le jucau prin campania electorala s-au transformat in martorii joviali, binevoitori si cuminti ridicatori de mina pentru a le aviza planurile (multe dintre ele fara o minima legatura cu realitatea) celor ce-au dorit si-au si obtinut verde la alimentarea conturilor cu peste 400 de milioane de RON pentru a- si conserva salariile si privilegiile, ori pentru a le furniza contracte grase firmelor prietene de prin domeniu. Abonatii de astazi ai aceluiasi preamarit in strategii sistem centralizat de termoficare din Focsani, (in realitate o gaura neagra pe bani publici locali, de dimensiuni considerabile) ajunsi bataia de joc a unei vesnice si costisitoare iluzii, sau inchipuita masa de manevra electorala a politicienilor, iata ca nu prea mai conteaza. Sau oricum, valoreaza infim in atari conditii in ochii si constiintele mult prea relaxate si nepasatoare ale alesilor locali.


P.S Faptul ca una dintre intrebarile cu greutate in legatura cu tema in dezbatere a venit din directia unui ales care testa desfacerea pompelor de caldura pe care le comercializeaza firma sa, arata fara dubii pe ce teren fertil a rasarit unanimitatea-n cuget si simtiri vis a vis de strategia sistemului centralizat unic de incalzire a Focsaniului pina in 2015.Chiar ca-ti vine a spune: viitor de aur Vrancea noastra are


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 20 minute, 45 secunde
Totusi cine au fost aia 14 ?
, acum 739399 zile, 22 ore, 20 minute, 45 secunde
tu chiar nu ai somn? nu cred ca e articol la care nu ai post-uri (chiar daca esti pe dinafara la marea majoritate)
, acum 739399 zile, 22 ore, 20 minute, 45 secunde
Parerea ta, n-o comentez. Mie-mi face placere sa scriu si asta este, iti place sau nu. Oricum eu am adresat astazi 06.08.2008 o cerere Primariei Focsani ca sa faca cunocute numele celor 14 persoane citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.