Opinii

Semnale de alarma ce n-ar trebui ignorate

Corneliu Condurache
31 iul 2008 862 vizualizări
De citeva zile jurnalele de stiri ale televiziunilor si radiourilor, precum si pagini intregi ale ziarelor abunda de tragediile unui nou episod al inundatiilor care s-au pravalit peste nordul si nord-est-ul Romaniei.

De data aceasta riurile s-au numit Suceava, Siret, Prut, care dupa debite istorice, cum le numesc specialistii in domeniu, au devastat sate intregi de prin judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau.

Vrancea a fost acum ocolita; a scapat.

Nu se stie, insa, daca va fi la fel si-n viitor.

Spun asta pentru ca asa cum bine stim, in anii scursi din 2005-2006, cind printre judetele napastuite se regasea si al nostru, nu s-a prea auzit de preocupari solide ca asemenea dezastre sa nu se mai repete.

Diguri, lucrari de regularizare noi sau intretinerea celor deja existente, intocmirea sau actulizare hartilor de risc, refacerea infrastructurii afectate atunci, n-au stat intre preocuparile autoritatilor locale sau centrale, vis a vis de Vrancea.

Spre deosebire de prioritati gen paranghelii cu artificii sau alte tipuri de pomeni ori actiuni cu iz electoral, prilej de fituit in dusmanie sume uriase din bugetele consiliilor locale, municipale sau judetean.

Daca s-a mai facut cite ceva, a fost mai mult de mintuiala si de regula in scopul satisfacerii clientilor politici (care cu un excavator sau o vola si trei lopeti si-au garnist conturile cu incasari considerabile din fonduri publice) mai curind decit in cel al unor abordari responsabile si pertinente. Care sa nu mai faca posibile in judet repetarea unor imagini precum cele pe care le vedem zilele acestea, transmise pe mai toate canalele media de prin zonele sus-mentionate.

Ar fi trist si nedrept ca nepasarea si indolenta sefilor de astazi ai Vrancei sa fie platita mai tirziu atit de scump.

Iar astfel de semnale de alarma chiar n-ar trebui ignorate inca o data.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 4 ore, 46 minute, 41 secunde
Problema lor sunt cainii vagabonzi :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.