Opinii

Vrancea vazuta din lumi paralele

Corneliu Condurache
29 mai 2008 847 vizualizări
Cine-si mai face vreo iluzie in privinta relatiilor dintre liberalii si democrat- liberalii locali, ar trebui sa treaca in revista ce se intimpla la virful acestor formatiuni politice.

Ieri de pilda, o televiziune cu acoperire nationala prezenta ultimile contre - de fapt veritabile lovituri administrate cu vizibila placere si inconfundabila convingere - dintre Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, taman pe tema derularii campaniei electorale in tara pentru alegerile locale de la 1 iunie. Pai, cum pot fi Vraciu si Sapunaru colaboratori sinceri si loiali, cind sefii lor se sfisie cu o atit de pronuntata voluptate?

Cine este curios, se poate edifica parcurgind si forumul de discutii al editiei on-line a Ziarului de Vrancea din aceste zile de campanie, de exemplu.

In realitate inclusiv sustinatorii facind parte din nucleele dure ale celor doua partide foste aliate ii considera unii pe ceilalti drept cei mai aprigi dusmani.

Dealtfel, si comunicatele de presa trimise dinspre PNL sau PD-L si aparute in ultimele zile incep cu propozitii de genul "am evitat sa-i atacam pe fostii nostri aliati pina acum" (cit adevar este in astfel de fraze puteti aprecia fiecare dintre dumneavostra din ce-ati vazut, auzit sau citit pina acum! ), dupa care la o propozitie-doua distanta se purcede cu un avint nedisimulat la turnatul zoilor in cap!

Desi evita sa o spuna direct, secretul unor astfel de abordari si comportamente pare a consta in aceea ca fiecare dintre susamintitii combatanti ataca acelasi bazin electoral (cel al fostei Aliante "Dreptate si Adevar").Si pentru asta isi dau cu mare bucurie unii altora in cap, iluzionindu-se ca odata ramasi singurii concurenti pe culoarul jinduit vor obtine si majoritatea voturilor in alegerile de duminica.

Ce se va intimpla dupa 1 iunie - pentru ca in mod sigur va mai exista viata inclusiv politica si dupa aceasta data din calendar - politicienii vrinceni despre care-i vorba refuza sa mai treaca prin filtrul ratiunii .Cit despre amanuntul ca scuipindu-se, batjocorindu-se si schilodindu-se politic intre ei, aceiasi combatanti ii lasa nederanjati aproape de loc pe adversarii lor nu atit de neinsemnati incit sa merite o astfel de soarta, Partidul Social Democrat si Marian Oprisan, se cuvine doar o remarca.

Traitul in lumi paralele nu le produce disconfort politicienilor, dar sigur dauneaza alegatorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.