Opinii

Rusinos!

Corneliu Condurache
12 mai 2008 1126 vizualizări
Desi au trecut citeva zile de vineri, de cind atit sefii Parchetului, cit si ai Politiei au aflat despre subiect din Ziarul de Vrancea (desi este greu de crezut ca nu stiau deja), nimeni n-a reusit sa argumenteze cit ce cit credibil de ce este necesar ca in anul 2008 in Vrancea, judet dintr-o tara europeana, un jurnalist sa fie anchetat la Serviciul Investigatii Criminale pentru ca a scris despre neregulile descoperite de catre Curtea de Conturi in administrarea Pietii Moldovei din Focsani.

Nici politicienii, probabil mult prea ocupati cu problemele de campanie electorala, atit cei de la putere (mai ales), cit si cei din opozitie, nu s-au sinchisit sa dea sau sa gaseasca o explicatie unei astfel de curiozitati.

La acelasi serviciu, "Investigatii Criminale", alaturi de dosarul in care-i cercetata jurnalista Iulia Cretu de la "Ziarul de Vrancea", mai sint in lucru, din cite-am aflat noi, dosarul cetateanului banuit ca si-a ucis fiul si sotia in noaptea de Inviere la Nistoresti si a presupusilor autori ai furtului casei de bani de la firma din Vulturul, subiecte despre care ati putut citi nu demult in paginile cotidianului nostru.

Ca a scrie despre matrapazlicurile pe bani publici din Vrancea inseamna, in conceptia mai-marilor Politiei si Parchetului din judet - dar si a celor care i-au pus si-i tin in respectivele posturi - cam acelasi lucru cu faptele odioase susamintite nu mai trebuie, iata, demonstrat.

Mai ramine de stabilit daca-i vorba de prostie, incompetenta sau incercare de intimidare. Oricum ar fi insa, este rusinos ca in Vrancea, la aproape doi ani de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, se poate intimpla asa ceva, in timp ce acuzatii de cele mai grave nelegiuiri posibile in cheltuirea bugetului judetului si al tarii din ultimii ani isi vad linistiti de mandate si candidaturi, iar pe jefuitorii de paduri, traficantii de droguri ori falsificatorii de vinuri nu-i doare nici in cot.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.