Opinii

Curiozitatile declaratiilor de avere

Corneliu Condurache
20 mai 2005 713 vizualizări
S-au spus multe zilele astea despre cele constatate in urma publicarii declaratiilor de avere dupa model nou.

Deocamdata, in centrul atentiei au fost parlamentarii, dar in mare situatia pare a cam fi valabila si pentru restul alesilor, ori cei cu functii importante de la nivelul prefecturilor.

Discrepantele se observa a fi uriase intre cei ce au reusit sa agoniseasca averi impresionante (acestia fiind zgomotosii politicieni care practic au avut in acesti ani tara pe mina) si multimea covirsitoare si muta a votanatilor.

Care se poate concluziona, vazind noile documente (fie si incomplete si cu destule "portite" asa cum sint ele conform mai multor pareri autorizate), au fost dusi cu zaharelul de povesti cu social-democratie si alte miniciunici, in timp ce "sacrificati" de al-de Miron Mitrea isi declara acum cu nonsalanta muzee de tablouri, case, terenuri si consistente depozite in lei si valuta.

Pe care pretinde - culmea cinismului si dispretului fata de cei pe care ii trag ei, politicienii orientati, mereu pe sfoara - ca le-ar fi adunat inclusiv de pe vremea cind era sef de atelier la o intreprindere socialista de imbunatatiri funiciare.

Nu putini dintre romanii de rind se vor fi gindit: de unde se se fi adunat atita bogatie (avind in vedere ca in realitate averile cele adevarate sint, cu mare probabilitate, mult deasupra celor declarate) dintr-o saracie atoatestapinitoare in scumpa noastra patrie?

Organele cele "abilitate" care tocmai se cearta zilele astea aprig cu Monica Macovei pe "reforma justitiei"- in realitate multi sint de parere ca, de fapt, pe pozitiile lor intangibile ce-ar fi si ele tare responsabile de multe din minunatiile "echitatii" noastre

social-democrate nationale a ultimilor 15 ani, vizibile prin ultimele declaratii de avere ale alesilor - ce parere or fi avind?

Oare in multe din cele agoniste, nu se citesc precum in "oglinda-oglinjoara" din poveste lucrari facute pe bani publici prin firme de partid, sau platite si neexecutate, cum sint cu duimul si prin Vrancea vremurilor recente?

Pe care, sa ne amintim, se tot angajau sa le demaste si sa le pedepsesca cu legea in mina cei care faceau propaganda acum citva luni "dreptatii si adevarului".

Numai ca acum se fac a nu prea sti cum, sau ca au uitat!

De altfel, daca examinezi acum la rece declaratiile de avere ale lui Vraciu si Sapunaru de exemplu,parca iti vine sa spui ca n-au fost ei chiar atit de "asupriti" si "terorizati" sub Opriasn pe cit se dadeau

a fi.

Din moment ce, iata, au de incasat dividende de ordinul miliardelor izvorind din acele vremuri de restriste si jale, sau imediat ce au iesit din crunta perioada de prigoana politica au si capatat potenta de a-si imprumuta soacrele cu sute bune de milioane .

Chiar daca pina la case "modeste cu cinci camere" precum cea a mamei pensionare de baron si Toyote comodate se poate afirma ca "mai este mult pina departe", mandatul e abia la inceput si "n-au intrat zilele-n sac".


P.S Astazi, intr-o noua incercare "de indata" probabil propunerea cu privatizarea "Drumuri si Poduri" in varianta baroneasca va trece prin parlamentul local ca inter-city-ul prin gara Gugesti. Pentru ca-i foarte posibil sa se fi definitivat in sfirsit sezonul de

vinzari-cumparari ale consilierilor, sau negocierile in "cooperativa".

Oricum,si-n aceste conditii, ramine neelucidata, totusi, dilema aia majora.

Cine plateste si cind o va face,cadoul dubios pe care Alianta "D.A"

i l-a facut tare suspect lui Oprisan ?

Autofaultindu-se (exact cind ii crapa maseaua cadorisitului) de doua locuri in Consiliul Judetean delegate respectivei coalitii politice prin votul lor de alegatorii vrinceni !


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.