Opinii

Schimbarea lui Dragos Mircea

Corneliu Condurache
21 apr 2008 1205 vizualizări
Cum era de asteptat, aflarea vestii privind trimiterea de catre Prefectura Vrancea a Hotaririi Consiliului Local Focsani referitoare la infiintarea comisiei de analiza a activitatii primarului Decebal Bacinschi pentru rediscutare in legislativul focsanean, cu justificarea ca nu corespunde ca forma si fond, a determinat reactia pe masura a membrilor Partidului Democrat-Liberal, coinitiatori ai demersului, alaturi de alesii liberali.

In ultima conferinta de presa, alesii democrat liberali focsaneni n-au ratat ocazia de a-si acuza destul de vehement partenerii de proiect pentru chix-ul dat cu verificarea edilului municipiului resedinta de judet. Explicatia? Acum prefectul Vrancei este provenit din Partidul National Liberal, spre deosebire de toamna lui 2006 cind pe perioada incercarii consilierilor judeteni de a-l inlatura din functie pe Marian Oprisan, ocupantul aceluiasi scaun, era Ion Oprea, promovat din Partidul Democrat. Ar fi in acest context interesant sa rememoram comportamentul lui Dragos Mircea. In 2006 subprefect fiind, acesta n-a ezitat sa dea aviz favorabil din postura de inlocuitor al lui Oprea Hotaririi de demitere a lui Oprisan din functia de presedinte al Consiliului Judetean. Acum, ca titular al postului de prefect, acelasi inalt funtionar public trimite, iata, o Hotarire in mare parte asemanatoare cu cea de acum un an si jumatate la reformulare, pentru a corespunde ca forma si fond. Ce-a fost in regula in 2006, in 2008 iata ca nu mai e! Este imposibil sa nu te-ntrebi: ce-o fi determinat, oare, atit de radicala schimbare de viziune si atitudine a lui Dragos Mircea? Mai ales daca-i convenit ca reper in evaluarea lucrurilor decizia oarecum similara a lui Ion Oprea, subordonatul sau din Prefectura din aceste zile. Caruia nu s-ar putea spune ca i-au fost comode si nici elogioase remarcile de care a avut parte prin Vrancea - atit in mediu politic cit si-n presa - incepind din toamna lui 2006, datorita unui comportament asemanator cu cel ce-a facut din hotarirea consilierilor locali focsaneni PD-L si PNL privind verificarea activitatii lui Bacinschi un simplu petic de hirtie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.