Opinii

Rabia prinde autoritatile cu pantalonii in vine

Corneliu Condurache
3 mar 2008 719 vizualizări
Materialul aparut in editia de simbata-duminica a Ziarului de Vrancea, referitor la modul in care au procedat autoritatile locale din Focsani si respectiv cele ale Directiei Sanitar Veterinare din judet in cazul carantinei instituite pentru rabie a iscat numeroase comentarii pe forumul cotidianului nostru

Pina ieri la orele 19 erau 45. Marea majoritate s-au declarat oripilati de modalitatea aleasa de catre reprezentantii Primariei Focsani si cei ai DSV pentru "evitarea extinderii focarului" din strada Cotesti. Uciderea zecilor de ciini prin impuscare a stirnit un val de reactii negative, desi au fost si pareri contrare, intr-adevar, mult mai putine. Problema este ca pare greu de crezut cum de in anul 2008, intr-o tara europeana, nu pot fi aplicate astfel de masuri decit cele despre care au relatat redactorii nostri. Daca trebuiau intr-adevar aplicate astfel de veritabile masacre asupra unor animale nevinovate, ele ar fi trebuit justificate si popularizate cu texte clare de lege, inclusiv cetatenilor platitori de taxe si impozite de pe aceste plaiuri. De altfel, chiar doua dintre reactiile autoritatilor pot stirni legitime semne de intrebare. Prefectul judetului, Mircea Dragos, de profesie inginer zootehnist, dupa ce a semnat ordinul invocat in exterminarea cu o cruzime rar intilnita a ciinilor din zona cu pricina a plecat brusc in concediu, desi abia revenise dintr-unul. Iar seful Autoritatii de Sanatate Publica si-a exprimat nu doar nemultumirea nedisimulata pentru modul in care reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare au inteles sa actioneze, dar si indoiala ca ar fi intr-adevar vorba de un focar de rabie in Focsani! Daca la toate acestea mai adaugam si varianta sustinuta de cei de la Federatia Romana de Protectie a Animalelor in aceste zile, care pretind ca scandalul carantinei pentru rabie este doar un pretext pentru ca primarul Bacinschi, cu girul reprezentantilor Guvernului in teritoriu, sa rezolve problema ciinilor fara stapin din Focsani, putem afirma cu certitudine ca, inca o data, cel putin din punct de vedere al comunicarii, daca nu cumva si al actiunii, autoritatile au fost prinse de evenimente cu pantalonii in vine.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 4 ore, 46 minute, 57 secunde
Ia verificati daca prefectul Mircea este 'ruda' cu medicul veterinar cu acelasi numa din cadrul DSVSA Focsani. Si ce fel de 'ruda'. Interesant, NU?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.