Opinii

Politicul bate la scor competenta

Corneliu Condurache
17 ian 2008 726 vizualizări
Zilele astea inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Iordache Bostan, a anuntat ca este foarte emotionat deoarece se apropie data cind el trebuie sa sustina examenul pentru a se transforma din interimar in titular al postului pe care-l ocupa.

Este, poate, momentul nimerit sa ne reamintim ce promiteau politicienii aflati acum la putere in campania electorala din 2004, atunci cind mai erau membri ai Aliantei "Dreptate si Adevar".

Ca vor instaura doar principiul competentei la baza accederii in functiile de sefi ai institutiilor descentralizate, punind capat pagubosului clientelism politic. Ce a ramas din aceasta promisiune, puteti aprecia fiecare dintre dumneavoastra. Concursurile pentru ocuparea scaunelor de genul celor la care se referea Iordache Bostan nu sint, insa, decit o simpla formalitate. Atit timp cit aspirantul la un astfel de ciolan are tinut spatele si detine recomandarea politica de la cine trebuie, e o naivitate sa-si faca probleme. Chiar daca sint gafeori profesionisti in domeniul pe care-l au in subordine, cum este si cazul in discutie, lucrurile n-au vreo relevanta. Sintem in epoca in care politicul bate la scor competenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.