Opinii

Initiativa curioasa

Corneliu Condurache
2 nov 2007 760 vizualizări
Prinsi in viltoarea campaniilor electorale pentru alegerile europene si referendum, politicienii locali n-au comentat aproape deloc o prevedere aparuta in legea prin care Guvernul Tariceanu si-a asumat recent raspunderea pentru votul uninominal.

Este vorba de introducerea in categoria celor ce vor fi alesi prin acest sistem a presedintilor de Consilii Judetene. Lasind la o parte prevederile Constitutiei Romaniei care - asa cum s-a afirmat cu exemple concrete greu de combatut si-n conferinta de presa de ieri a filialei vrincene a Partidului Liberal Democrat - nu prea par a fi aliniate cu legea asumata de executivul Romaniei in acest caz, se mai pune o problema. De obicei un partid aflat la putere isi promoveaza mai cu seama legile care-i convin si care-l si ajuta in viitoarele inevitabile confruntari, cu rol de-a transa accesul la putere pentru un alt ciclu electoral. Face parte din aceasta categorie alegerea prin vot uninominal a presedintilor de Consilii Judetene, pentru Partidul National Liberal? Este, desigur, posibil ca liderii liberali sa stie lucruri carora restului muritorilor de rind de prin diferite zone ale tarii le scapa. Daca, insa, acceptam si ipoteza ca nu-i asa, nu ne ramine decit sa cautam singuri explicatiile unei initiative de genul celei curioase susmentionate.


P.S. Ar putea fi vorba de platirea unor polite politice cum am mai vazut nu putine pina acum, incepind din 2005 incoace, intre fostii colegi ai Aliantei "Dreptate si Adevar". Si-a pus, oare, cineva intrebarea daca merita pretul?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.