Opinii

Cine-i va face jocurile lui Oprisan?

Corneliu Condurache
29 oct 2007 851 vizualizări
Conform informatiilor care circula inca de saptamina trecuta prin mediul politic vrincean, miine se prea poate ca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al municipiului Focsani sa fie introdus punctul legat de situtia terenului pe care-i construit hotelul Caprioara.

Respectiva problema a ramas cumva suspendata pentru ca primul Proiect de Hotarire trecut in decembrie anul trecut specifica faptul ca respectiva suprafata constituie aportul legislativului local intr-o

ipotetica asociere cu Consiliul Judetean Vrancea pentru realizarea unui enigmatic "Centru de afaceri".

In realitate este mai mult decit probabil ca miza afacerii sa fie cu totul alta.

Problema achiztionarii Hotelului Caprioara se constituie intr-unul din capetele de acuzare ale lui Marian Oprisan din Rechizitoriul "Dosarului Coruptiei" instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie aflat actulamente pe rolul Judecatoriei Focsani. Daca alesii locali focsaneni voteaza trecerea gratuita a terenului despre care-i vorba - asa cum nu mai este un secret ca doreste cu ardoare baronul - Hotelul Caprioara poate fi intabulat, iar capatul de acuzare al acestuia din Rechizitoriul dosarului instrumentat de DNA devine aproape fara obiect. Pentru ca proiectul sa devina hotarire in forma dorita de Oprisan

este necesar ca el sa fie votat de 2/3-imi dn cei 23 de conslieri locali, adica sa intruneasca 16 voturi. Compozitia actuala a parlamentului municipiului resedinta de judet este urmatoarea: PSD-8; PNL-7; PD-4; PC-1; Independenti-3 (Nitica Ciubotaru, Cezar Mihaileascu, Stancu Sotir). Modul in care se vor pozitiona in raport cu dosarul penal al sefului de judet consilierii in structura susprezentata, cu toate combinatiile posibile, se va constitui intr-un important indiciu pentru "ce spun si ce fumeaza" fortele politice autohtone prin campaniile electorale ce vin in Vrancea. Deocamdata, asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, liberalii au afirmat categoric ca ei nu vor vota trecerea gratuita a terenului de sub Hotelul Caprioara din patrimoniul Conslilului Local Focsani in domeniul public al Consililui Judeaten (deci nu-i vor face pe plac lui Oprisan) iar Jean Vraciu ca democratii inca n-au luat o hotarire!

Nu-i dificil de observat ca daca liberalii ramin singurii din CL Focsani ce nu voteaza marti - asa cum au declarat - Oprisan deja se poate considera scapat de unul din capetele de acuazare din dosarul DNA in care-i inculpat penal. Nu ne ramine decit sa asteptam si sa vedem cine-i va face jocurile lui Oprisan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.