Opinii

Curiozitati si realitati cu origini vrincene

Corneliu Condurache
15 oct 2007 831 vizualizări
Faptul ca Marian Oprisan a inteles sa foloseasca un proiect cistigat de Consiliului Judetean pentru a prezenta judetul Vrancea la Bruxelles drept o provincie din Romania cu partid unic si presa ce scrie, spune sau face numai ce-i place satrapului local al acestor plaiuri, nu-i curios

Astfel de conceptii despre democratie nu sint etalate pentru prima data cu mindrie in ultimii ani de catre "seful judetului". Noutatea ar consta de aceasta data numai in alegerea locului afisarii. Pe de alta parte, din punctul de vedere al intereselor strict personale ale baronului, excursia, in care 46 de primari ai Partidului Social Democrat si citiva jurnalisti de casa au fost dusi la Parlamentul European, este foarte probabil una mai mult decit eficienta. Iata ca in timp ce Jean Vraciu tine conferinte de presa ale filialei Partidului Democrat in care imparte materiale despre activitatea Partidului Popular European, iar liberalul Nini Sapunaru s-a hotarit sa stea o perioada ascuns dupa filmul cu spaga-n caltabosi si palinca, Oprisan isi motiveaza intr-un mod cel putin original si infinit mai atragator sprijinitorii.

De mirare este altceva. Nici unul dintre consilierii judeteni de alta coloratura politica decit PSD n-a scos un cuvintel in aceste zile despre initiativa de socializare initiata de Oprisan in folosul lui, derulata sub egida legislativului vrincean. Iar ca pachetul sa fie complet, simbata, intervievat fiind de un post tv local, comisarul Leonard Orban, fratele aprigului si zgomotosului Ludovic purtind acelasi nume critic de obiceiuri si naravuri baronesti, aprecia fara rezerve gaselnita cu iz social-democrat. Daca asta inseamna ignoranta, dezinteres sau superficialitate in informare si in analiza crudelor realitati cu origini vrincene, nici nu mai conteaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.