Opinii

Teatru pentru pacalit alegatorii

Corneliu Condurache
30 aug 2007 653 vizualizări
Examinind reactiile sefilor de formatiuni politice din Vrancea dupa numirea in functia de prefect a lui Dragos Mircea, poate fi detectata fara dificultate o anume atitudine usor diferita de a celorlalti

Cea a lui Marian Oprisan, presedintele Partidului Social Democrat si al Consiliului Judetean Vrancea, care dupa ce l-a gratulat cu sintagma de "maimutoi" pe proaspatul reprezentant al Guvernului in judet, completindu-si alintul la adresa lui cu caracterizarea "foloseste un limbaj trivial de puscarie", a declarat fara echivoc ca nu va colabora niciodata cu un asemenea personaj. In afara cuvenitei remarci ca baronul de Vrancea nu-i tocmai in pozitia cea mai nimerita de a putea emite pretentii sau de a pune conditii in legatura cu colaboratorii si, cu siguranta, nici de-a da lectii de limbaj, mai trebuie mentionata si o alta realitate imposibil de ignorat. Cei doi zgomotosi si teposi adversari au nu putine lucruri si afinitati comune. Astfel, Dragos Mircea s-a straduit pina acum, de cind a promovat in functii cit de cit mai vizibile, sa-l imite suficient de apasat pe "seful judetului". Atit in privinta racolarii primarilor inregimentati in alte partide, cit si a jurnalistilor de casa de prin presa locala care sa-i ciuguleasca din palma, sa-i faca jocurile, si mai ales sa-i lustruiasca imaginea. Insa elementul care-i uneste indiscutabil de-a lungul timpului pe cei doi este cunoscutul Corneliu Prunache. Unuia (noului prefect) ii e nas de cununie, iar celuilalt (baronului) i-a fost asociat in afaceri, combinator politic, dar si protejat preferat in privinta lucrarilor pe bani publici si implicit a fondurilor din aceiasi sursa virate in conturile firmelor care au monopolizat aproape astfel de activitati derulate in judet, in perioda 2000-2004.

Tocmai de aceea divergentele cu care defileaza acum si vorbele grele pe care si le arunca Oprisan si Mircea unul altuia ar putea reprezenta, in fapt, o piesa de teatru pentru pacalirea alegatorilor, destul de prost regizata si jucata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.