Opinii

Despre probabila schimbare pe principiul mobilitatii

Corneliu Condurache
3 aug 2007 621 vizualizări
Asa cum s-a anuntat in urma cu doua zile, Guvernul Romaniei, la propunerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a schimbat din functie o prima transa de sase prefecti sub pretextul "eficientizarii activitatii".

Luind in calcul faptul ca 5 dintre reprezentantii executivului in judete - carora li s-a aplicat miercuri principiul "mobilitatii" functionarilor publici, pregatit printr-o hotarire de guvern emisa in urma cu vreo trei luni - sint fosti membri ai Partidului Democrat, caracterizarea actiunii susmentionate drept una de epurare a prefecturilor nu este lipsita de adevar.

Desi Vrancea n-a intrat, iata, in aceasta prima etapa cu prefecti mobili, nu-i deloc exclus sa apara in urmatoarele, ce-s banuite a nu fi prea indepartate in timp (avind in vedere apropierea alegerilor europarlamentare).

Cit de luate-n seama - ca sa nu spun respectate - mai sint in aceste conditii prevederile Reformei Administratiei Publice, si mai ales a depolitizarii acesteia, de care ni se tot vorbea la inceputul actualului mandat, ramine la aprecierea diversilor analisti, dar si a fiecaruia dintre dumenavoastra, votantii de rind.

Revenind la probabila inlocuire si a lui Ion Oprea si la modul in care ea a fost gindita, se pot analiza mai multe aspecte. Atit Ziarul de Vrancea cit si eu, din acest colt de pagina, am scris nu o data critic, asa cum este normal, despre prestatia reprezentantului in functie al Guvernului Romaniei in judetul nostru. Asta nu ma impiedica acum sa spun exact ceea ce cred: ca adevaratele motive ale vehiculatei maziliri a lui Oprea ar trebui precizate cu transparenta cuvenita. Daca este vorba despre carente grave in activitatea legata de retrocedari, in aceeasi apreciere ar trebui cuprinsi fara umbra de indoiala si cei doi actuali subprefecti. Care-s membri in Comisia judeteana de resort, cu responsabilitati cel putin similare cu ale omului numarul unu din Prefectura. Aproximativ la fel se prezinta situatia si-n cazul judecarii prestatiei pe timpul caniculei. Asta, bineinteles, daca se considera ca trebuie in vreun fel mascate deconturile politice dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat, deveniti din aliati cei mai aprigi dusmani pe terenul lunecos al depolitizarii administratiei publice locale.

Ca sa nu mai vorbim despre o alta pricina de demitere vehiculata ca foarte posibila, constind in vina prefectului in functie de a nu fi atras investitii straine in Vrancea. Perfect de acord. Dar e, oare, singurul?! Inclusiv PNL-ul n-o fi avind, oare, incepind din decembrie 2004, nici o vina pentru o astfel de neinvidiat "perfomanta"? Cit despre potentialul nou prefect de Vrancea, despre care se spune ca va fi ales dintre actualul subprefect Mircea Dragos, fostul deputat al Partidului Social Democrat, Catalin Kanty Popescu si primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, n-ar fi oare cinstit sa ne intrebam si care dintre ei este si prin ce anume-i mai breaz decit Oprea?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.