Opinii

Adversarii declarati, diferiti de cei adevarati

Corneliu Condurache
16 iul 2007 590 vizualizări
Analizind ce au spus, dar mai ales ce au facut unele forte politice din judet pe parcursul saptaminii trecute, putem observa usor deosebiri majore in privinta modului cum vor fi abordate in urmatoarele 18 luni campaniile electorale ce vor precede alegerile la care vor fi chemati romanii, fata de ce s-a intimplat in acelasi registru in 2004.

Desi in discursuri atit liberalii cit si democratii vrinceni isi numesc in continuare social-democratii drept principalii lor adversari, asa cum o faceau si-n urma cu trei ani, realitatile par a dezvalui cu totul altceva. Astfel, colegii de staff ai lui Nini Sapunaru au depasit demult etapa cind racolau pesedisti ca sa-i destabilizeze pe Oprisan si partidul sau, schimbind hotarit macazul spre subordonatii politic ai lui Jean Vraciu. Dupa directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Dumitru Dila, nu-i deloc exclus sa auzim in curind si despre unul sau mai multi primari pedisti, care vor bani pentru scoli, gradinite sau pentru drumuri de la Guvernul Tariceanu, ca si-au regasit brusc, in vara anului 2007, idealurile politice in litera si spiritul statutului Partidului National Liberal.

La rindul lor, democratii n-au reusit sa explice prea convingator, cu ocazia ultimelor aparitii in fata jurnalistilor locali, cum denunta cu minie colaborarea PSD-PNL, inclusiv in Vrancea, in timp ce consilerii lor judeteni voteaza cu consecventa exact ce si cum le cere baronul acestor plaiuri. De altfel, faptul ca singurul care a considerat ca se cuvine sa ceara Consiliului Judetean sa declare cheltuielile din bani publici angajate de legislativul vrincean cu ocazia parangheliilor derulate in Piata Unirii din municipiul de pe Milcov, sub pretextul Zilelor Focsaniului, n-a fost nici Sapunaru si nici Vraciu, ci seful Partidului Liberal Democrat, Corneliu Momanu, nu mai necesita prea multe comentarii. Concluzionind din ce se vede pina acum, liberalii si democratii vrinceni au adoptat strategii radical diferite fata ce cele din campaniile electorale trecute. Conform acestora, penelistii si pedistii administrindu-si lovituri care de care mai decisive,se lupta mai mult intre ei decit cu social-democratii lui Oprisan. Ramasi cel putin in judetul nostru doar la statutul de adversari declarati, pesedistii vor cauta cel mai probabil sa profite cit pot mai mult de evidenta menajare de care se bucura prin contextul politic local la care s-a ajuns.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.