Tineret în (Re)Acțiune

Din toamna se fac lucrari pe centura Adjudului

Ana-Maria Cantia
28 iul 2008 1305 vizualizări
Costurile centurii se ridica la 10,8 milioane de euro Din toamna ar putea incepe lucrarile la centura de ocolire a municipiului Adjud. Desi proiectul unei astfel de centuri pentru municipiul de pe Trotus a devenit un dosar ingalbenit din lipsa de fonduri, se pare ca o solutie s-a gasit si licitatiile ar putea avea loc in toamna.

Centura de ocolire a municipiului de pe Trotus va avea o lungime de 5,8 Km si va ocoli orasul imediat dupa podul Trotus, va strabate orasul paralel cu riul pina la poligonul de tragere, in zona statiei meteo, si va ajunge la E85 in dreptul blocurilor ANL de la iesirea din Adjud catre Bacau. "In urma discutiilor pe care le-am avut cu ministrul Ludovic Orban, in luna mai, ni s-a promis ca licitatia va fi organizata. Costurile centurii se ridica la 10,8 milioane de euro", ne-a declarat Gelu Diaconu, viceprimarul Adjudului. O centura pentru acest municipiu este absolut necesara tinind cont de faptul ca Adjudul este strabatut de drumul european E85 care face legatura intre Atena si Kiev. Drumul desparte orasul in doua, iar din cauza faptului ca masinile de transport trec tot pe aici locatarii blocurilor de la sosea se pling de trepidatii, care le strica peretii, dar si de zgomotul care nu este usor de acceptat. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania are in intentie achizitionarea de servicii de asistenta tehnica pentru lucrari la centura municipiului Adjud. In atentia Companiei intra si cea din Bucuresti si alte 10 judete. Contractul pentru aceste lucrari are o valoare de 6,47 milioane euro. Compania de Drumuri Nationale va organiza o licitatie pentru servicii de asistenta tehnica, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de executie si documentatia de atribuire pentru variantele de ocolire in capitala si judetele Ilfov, Calarasi, Constanta, Dimbovita, Cluj, Iasi, Suceva, Gorj, Giurgiu, Vrancea si Dolj, dupa cum anunta compania. Finantarea va veni de la UE, iar minimum de zile lucratoare acceptabile pentru contract este de 2.310, durata acestuia fiind de 15 luni de la data atribuirii. Firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 50.000 de euro, iar media cifrelor de afaceri anuale trebuie sa fie mai mare de doua milioane de euro pe ultimii trei ani. In alegerea ofertei cistigatoare se va tine cont 60% de proiectul tehnic si 40% de propunerea financiara. Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru soseaua de ocolire a Adjudului este 1 septembrie, urmind ca a doua zi acestea sa fie deschise. (A. M. CANTIA, I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.