Politică

Re ¦re ¦reincep lucrarile la Primaria Adjud

Ana-Maria Cantia
23 sep 2008 1810 vizualizări
Municipalitatea vrea sa contracteze o linie de credit in urmatoarea perioada, pentru a putea finaliza cladirea inceputa in urma cu 16 ani

Edilul sef al Adjudului, Constantin Armencea, a avansat ca termen anul 2010 pentru finalizarea noului sediu al primariei, desi adjudenii tot spera de 16 ani ca alesii se vor muta in cladirea din parcul central. Asta dupa ce in campania electorala vorbea de finalizarea lucrarii, prin forte proprii, pina la sfirsitul anului. Dar cum votul a fost in favoarea lui, toata vara a fost liniste pe santier si nici un muncitor nu a fost zarit prin preajma cladirii, ce a fost inceputa inca din anii precedenti intrarii la cirma Adjudului de catre social - democratul Constantin Armencea. Cum vara a trecut si o noua campanie electorala bate la usa, primarul a inceput sa faca proiecte si sa caute solutii pentru a se vedea si la Adjud roadele "social-democratiei". Astfel, inarmati cu bune intentii, edilii vor sa inchida cladirea, sa schimbe acoperisul si astfel muncitorii sa poata lucra pe tot parcursul iernii. "Incercam sa inchidem cladirea pina la 31 decembrie, ca sa putem continua lucrarile si pe parcursul sezonului rece. Vom lucra la stolerie, sarpanta, vom schimba acoperisul", ne-a declarat primarul Constantin Armencea. Daca in primavara Armencea vorbea de finalizarea cladirii prin forte proprii, atit financiare cit si materiale, solutia gasita acum e cea a unei linii de credit pe care municipalitatea sa o contracteze in aceasta perioada. Cum toate materialele de constructii s-au scumpit foarte mult in ultimile luni, edilii se vad nevoiti sa faca noi calcule in ceea ce priveste valoarea lucrarilor, la care se va adauga, evident, costul manoperei. Din cauza faptului ca acel sediu nu a mai fost o prioritate pentru autoritatile locale, cladirea s-a deteriorat si, nu in ultimul rind, a facut cu ochiul hotilor, care au inceput sa fure stoleria montata in faza initiala. Acum, primarul vrea sa cumpere stolerie din PVC cu geam termopan, dar si sa inlocuiasca acoperisul din tabla cu un nou produs aparut pe piata. Cladirea din parcul central municipal, destinata sediului primariei are o istorie de peste 16 ani, timp in care s-au cautat solutii alternative pentru desfasurarea activitatii angajatilor institutiei. Cea mai la indemina a fost cumpararea unui sediu al societatii de distributie a apei, in 2003, de la democrat-liberalul Andrei Dulgheru. Impunatoarea constructie din parc a reprezentat un interes pentru autoritatile publice locale doar in perioada 1992 "" 1999, dupa care lucrarile au fost abandonate. In acest moment este functional doar corpul B, unde este sediul bibliotecii din oras. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.