Tineret în (Re)Acțiune

Adjud - 575 de ani de atestare documentara

Valentin Muscă
11 apr 2008 1344 vizualizări
Municipiul de pe Trotus va sarbatori intre 14 si 20 aprilie 575 de ani de atestare documentara. Pe parcursul celor sapte zile, Casa de Cultura si Biblioteca Municipala invita adjudenii la un buchet de manifestari culturale.

Cu aceasta ocazie, Casa de Cultura va primi numele teleastului Tudor Vornicu

Evenimentele vor debuta cu un moment evocator, luni, la orele 14.00, iar la orele 15.00 se va lansa "Monografia Adjud". O conferinta de presa despre "PHARE 2005 CES" va incheia prima zi. Marti, la Centrul CHARTA, se va vernisa o expozitie de obiecte artizanale realizate de tinerii cu handicap de la acest centru, iar la Centrul comunitar pentru persoane de virsta a treia va fi vernisata expozitia "Lumina Invierii". In aceeasi zi, Biblioteca Municipala "Elena Lahovary" va aniversa 10 ani de la infiintare, prezentind doua expozitii, una de pictura si una documentara. Poetul adjudean Vasile Mustatea va lansa lucrarile "Stihuri silvestrene" (Bucuresti, 2008) si "Idiograme lirice" (Bucuresti, 2008). "Cu ocazia acestor manifestari vom atribui numele omului de televiziune Tudor Vornicu Casei de Cultura din Adjud, miercuri, la orele 14.00, in prezenta familiei teleastului. De asemenea, va fi prezentata si biografia autorului", ne-a spus prof. Ion Catana, directorul Casei de Cultura. Joi, de la orele 19.00, adjudenii sint invitati la teatru, Municipalul din Bacau jucind "Play Strindberg" de helvetul Fr. Durrenmatt. Pentru simbata, scriitorii vrinceni sint invitati de onoare, iar adjudeanul Ion Croitoru va lansa lucrarea "Sonata pentru pistol mitraliera". "Simbata si duminica ne-am gindit sa aducem un plus de energie pentru adjudeni si am pregatit doua concerte in aer liber, de la orele 18.00. Vor cinta Ana Lesko, Fly Project, Alina Sorescu, Autentic, Tara Vrancei, Voltaj, Fuego, Gelu Voicu si Geta Postolache", ne-a mai spus prof. Ion Catana. Manifestarile sint organizate de Consiliul Local, Primarie si Casa de Cultura "Tudor Vornicu". (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 59 minute, 55 secunde
Daca n-as citi ziarul, as fi in pierdere. Noroc de Dl V. Musca pentru informatiile legate de aniversari, dar mai ales de aparitia unor carti. Multumim frumos! Urari de sanatate si sa vavedem "Cartea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.