Tineret în (Re)Acțiune

La Adjud, 185 de soferi au ramas fara permise in 2007

Ana-Maria Cantia
25 feb 2008 913 vizualizări
Potrivit raportului realizat de politisti, numarul de accidente grave a scazut, in timp ce numarul omorurilor a crescut

Politistii adjudeni au prezentat Consiliului Local un raport de informare cu privire la activitatea Politiei Adjud pe linia prevenirii si combaterii activitatii de asigurare a ordinii si linistii publice, precum si a sigurantei cetatanului. "Obiectivul nostru general a fost intarirea capacitatii de interventie si actiune pentru atingerea standardelor europene in materia serviciului politienesc oferit comunitatii locale", ne-a declarat comisarul Victor Anton, adjunctul comandantului Politiei Adjud, cel care a prezentat raportul alesilor locali. Potrivit acestui raport, politistii au reusit sa redimensioneze activitatea de mentinere a ordinii publice si imbunatatirea parteneriatului cu comunitatea locala.Cresterea calitatii si operativitatii in interventia la evenimente de urgenta a fost un alt succes al politistilor. De asemenea, anul trecut s-a inregistrat o diminuare a infractionalitatii stradale sesizate, in timp ce criminalitatea din mediul rural s-a mentinut la nivelul anului 2006. S-a diminuat numarul de dosare cu autor necunoscut (AN) inregistrate si cresterea numarului de dosare cu AN solutionate si s-a redus numarul de evenimente rutiere cu victime. Daca in 2006 s-au inregistrat noua decese in accidente rutiere, in 2007 au fost doar sapte cazuri. Si numarul de accidente grave a fost in scadere anul trecut in comparatie cu 2006. Astfel, in 2007 s-au inregistrat 17 accidente grave, fata 19, in 2006. Anul trecut, 185 de soferi au ramas fara permisele de conducere pe perioade determinate de timp. Pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice au avut permisul suspendat 65 de soferi, 76 dintre ei au avut permisul suspendat pentru comiterea unor fapte pedepsite de legea penala, iar restul pentru infractiuni de alta natura. Politistii rutieri au mai retinut anul trecut un numar de 390 de certificate de inmatriculare. Ei sustin ca doar o centura ocolitoare a orasului ar diminua numarul accidentelor grave din acest oras. "Centura ocolitoare a orasului ne-ar scapa de multe evenimente rutiere nedorite. De la Bucuresti si pina la Suceava, Adjudul e singurul oras care nu are centura ocolitoare", ne-a mai precizat Viorel Anton. Dar cum nu se putea ca totul sa fie roz, anul trecut s-a inregistrat o crestere la capitolul faptelor cu violenta. Astfel, oamenii legii au avut de solutionat patru crime: un omor la Paunesti, unul la Ruginesti, unul la Homocea, iar altul a avut loc la Adjud. Politistii adjudeni se pot lauda cu performanta de a nu fi avut anul trecut nici un caz de tilharie. Rezultate foarte bune s-au obtinut si pe linia infractionalitatilor economice. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.