Orașul Mărășești

1,2 milioane de lei, doar pe hirtie

Doina Ganea
27 oct 2008 1092 vizualizări
Primaria Marasesti asteapta in conturi banii obtinuti prin hotarire de guvern inca de acum 2 saptamini u mai repede decit banii de la Guvern au venit pe adresa Primariei facturile la gaze si electricitate

La sfirsitul saptaminii trecute a avut loc la Primaria Marasesti sedinta ordinara de Consiliu Local in care au fost dezbatute 14 proiecte de hotarire inscrise pe ordinea de zi. De departe insa, cel mai important proiect a fost cel prin care s-a rectificat bugetul local al Consiliului Local Marasesti cu cele 12 miliarde de lei vechi primite de la Guvern la inceputul acestei luni. Numai ca, potrivit primarului Constantin Vlase, banii guvernamentali sint deocamdata doar pe hirtie si nu in Trezorerie. Din aceasta cauza facturile la gaze si electricitate pentru institutiile aflate in subordinea Primariei stau neplatite de luni de zile. Asta acum, in prag de iarna, cind exista riscul ca in scoli sa nu fie caldura pentru ca inca nu s-au achitat restantele la utilitati. Potrivit primarului Constantin Vlase, din cei 1.200.000 de lei, 600.000 de lei se vor duce numai pe plata salariilor angajatilor Primariei. Suma de 30.000 de lei va fi folosita pentru realizarea unui studiu de fezabilitate aferent reabilitarii unor strazi din Marasesti, iar restul banilor vor merge la capitolul cheltuieli curente, din care numai factura catre ILGO SA Marasesti se ridica la 300.000 de lei. "Ce am primit acum de la Guvern nu ne acopera nici macar 30% din datoriile pe care le avem, dar sa mai facem si altceva... Avem datorii si facturi neplatite la energie electrica, la gaze "¦ Chiar i-am rugat pe cei de la gaze sa ne mai pasuiasca, dar nu stiu cit vom mai reusi sa o lungim asa. Vine frigul si nu vom avea caldura in scoli, la Casa de Cultura"¦ Nu stiu cind vor intra banii in Trezorerie, dar sper sa fie cit mai curind pentru ca nu avem bani de salarii sa dam la oameni si sa ne achitam restantele la utilitati. Deocamdata rectificarea este doar pe hirtie. Asteptam efectiv banii!", ne-a spus primarul liberal Constantin Vlase. Acesta le-a reprosat in mai multe rinduri liderilor PNL ca dupa ce a fost ales primar a fost lasat cu visteria goala dar si cu multe datorii istorice de platit. Tot in cadrul sedintei ordinare de saptamina trecuta au fost desemnati si consilierii locali care vor face parte din consiliile de administratie de la unitatile de invatamint din oras. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.