Jurnalism cetatenesc

Pulsul oraşului

Lorena Meca
5 iul 2012 1562 vizualizări
USL vrea să îl demită pe Băsescu cat mai repede




„Niciun preşedinte nu va veghea asupra intereselor noastre”


Parlamentul a convocat astăzi o sesiune extraordinară în care va fi discutată şi votată suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit Constituţiei, dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.  Cum comentează cititorii şi interlocutorii noştri această situaţie puteţi afla din sondajul următor.


Sorica Filote, pensionară

„Poporul nu va vota pentru demiterea preşedintelui. Traian Băsescu a vrut să instituie în ţara noastră ordinea şi disciplina, dar nu s-a putut cu hoţii şi acum umblă să îi ocupe locul. Dar nu e bine! Se va destabiliza ţara. Vom ajunge muritori de foame şi atunci va ieşi lumea în stradă, aşa cum s-a întamplat pe vremea lui Ceauşescu. Guvernul actual a vandut tot. Dacă ţara e aşa săracă, de ce se bat atat de mult să vină la putere? Cat au fost la conducere cei de la PSD au fost desfiinţate CAP-uri, IAS-uri, iar oamenii au rămas fără locuri de muncă. Năstase a furat pentru trei generaţii. Se va alege praful de ţara asta.”


Viorica Georgescu, pensionară

„PSD-ul a adus ţara la sapă de lemn. La cat de bogat a fost acest popor acum nu mai e nimic de el. Suntem îngropaţi în datorii. Mă întreb, dacă un copil de-al meu fura cat a furat Năstase, oare ce pedeapsă primea? Ar trebui să i se confişte tot: tablouri scumpe, bijuterii, să le dea sărmanilor. A vrut să scape de puşcărie şi a adus în faţa poporului scena sinuciderii. Nimeni nu îl crede. Oamenii vor să îl dea jos pe Băsescu pentru măsurile de austeritate pe care le-a adoptat. După părerea mea, cu el sau făra el la putere, ţara trebuia să facă economie pentru că datoriile sunt mari.”


Iona Andreescu, studentă

„Eu cred că preşedintele va fi demis. Băsescu şi oamenii lui au furat mult iar poporul ştie acest lucru. A vandut Flota şi şi-a făcut averi pe spatele statului. Am îndurat măsuri aspre de austeritate, au dat oamenii afară de la serviciu, ne-au tăiat pensiile şi multe altele. Pentru ce să mai stea la putere? Să vină alţii capabili să scoată ţara din sărăcie.”


Mihaela David, Focşani

„Situaţia nu se va rezolva prin referendum. Suntem foarte dezamăgiţi de cei din Guvernul Ponta. Au preluat puterea de două luni dar sunt mai şacali decat cei care au condus ţara şapte ani. Numai cine nu judecă poate afirma faptul că pensiile au scăzut din vina lui Băsescu. Toţi politicienii sunt vinovaţi de această situaţie. Merg în Parlament să îşi împlinească averile personale. Niciodată nu se vor gandi la noi.”


Gabriela Sîmbotin, Urecheşti

„E preşedintele Romaniei şi nu e normal să fie demis. Ar trebui să îşi continue mandatul pană la sfarşit. Normal ar fi ca părerea poporului să conteaze şi nu interesele celor din Parlament. Cat despre măsurile de austeritate... trebuiau luate mai devreme sau mai tarziu, căci ţara are grave probleme economice. A vrut să salveze situaţia. Niciun preşedinte nu va veghea asupra intereselor noastre. Toţi vor fura iar noi vom rămane muritori de foame. Fiecare urmăreşte să fure cat mai mult statul. Spre exemplu, în străinătate nu se întamplă ca la noi. Sunt sigură că şi acolo fiecare are un interes, dar caută să ajute şi cetăţeanul. Oamenii nu ies în stradă iar toată lumea se respectă.


Sondaj realizat de Lorena Meca


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
wolf, acum 4320 zile, 16 ore, 1 minut, 17 secunde
Uitati ca presedintele cadavru a taiat pensiile, uitati ca a micsorat salariile, uitati ca v-a dat afara, uitati ca a adus tara in prag de prabusire, uitati de tot si votati-l pe individ dupa vrerea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.