Jurnalism cetatenesc

„Ia timp şi bani să îţi rezolvi o problemă de sănătate”

Dana Chiorescu
7 dec 2011 2360 vizualizări
Românii sînt profund nemulţumiţi de sistemul de sănătate şi de modul în care acesta este administrat, România fiind ţara cu cel mai scăzut nivel de mulţumire, de doar şase la sută, rezultă dintr-un studiu realizat în 28 de ţări. Studiul, desfăşurat la nivel global de către IRIS Network, indică o profundă insatisfacţie cu privire la sistemul de sănătate din ţară. Peste jumătate din repondenţi consideră managementul ineficient ca fiind sursa problemelor, în timp ce alţii pun pe seama lipsei de fonduri această situaţie. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri sînt mulţumiţi de sistemul de sănătate puteţi afla din sondajul următor.

Mărioara David, pensionară, Focşani


„Sînt mulţumită... Dacă stau bine şi mă gîndesc, medicii îşi fac datoria, dar tot noi i-am învăţat cu nărav. Din păcate nu prea mai sînt acum dotaţi, erau mai bine altădată. Acum nu mai au bani să cumpere, să aibă minunile astea mai sofisticate… aparatură... Cine a adunat banii ştie ce a făcut cu ei. Noi am cotizat şi mai cotizăm şi acum… Cine ştie unde sînt banii? Ştiu ei, noi nu ştim…”

Carmen, economist, Focşani


„Pot să expun un punct de vedere raportat la experienţa proprie. Eu nu am avut probleme cu sistemul de sănătate. Şi cînd am născut a fost totul ok… În privinţa dotărilor, ştie toată lumea că sînt deficienţe mari şi asta din lipsă de fonduri.”

Costel, Focşani

„Deocamdată nu sînt mulţumit. Tot mă nemulţumeşte! Dotări proaste, medicii au plecat… În primul rînd nu dau ăştia subvenţii. Medicii pleacă pentru că sînt prost plătiţi… cei care rămîn fac şcoli… cine ştie pe unde… şi asta se vede pe urmă în felul în care ne tratează...”

Florentina, profesor, Focşani

„Satisfacţia mea vis a vis de sistemul sanitar este… de nivel mediu. În spitale ar trebui optimizate condiţiile de lucru, doctorii să fie mai disponibili… Sînt cozi imense la uşile lor… Nu ştiu care este cauza, dar aceasta este realitatea. Oamenii aşteaptă multă vreme, şase şapte ore la o coadă din aceasta, şi atunci trebuie să petreci foarte multă vreme pe la uşi. În loc să fie totul mai rapid, trebuie să îţi iei concediu să îţi rezolvi o problemă de sănătate. Din acest motiv, multă lume evită să mai meargă la un medic. Ia timp şi bani acest proces. E nevoie să se investească mai mulţi bani în acest domeniu. Banii au fost probabil prost adminsitraţi.”

Mirela, mămică, Focşani
 
“Cum să fim mulţumiţi? Este la pămînt sistemul sanitar, o ştie toată lumea! Este revoltător! Atîţia bani pe care îi dăm aiurea! Eu vreau să mi se permită să îmi fac doar asigurare privată! Este o hoţie ce fac ei! Dacă am nevoie de asistenţă medicală, oricum trebuie să scot din buzunar. Plus că, ba nu sînt pregătiţi, ba nu au cu ce şi tot în străinătate avem o şansă dacă e ceva mai grav."

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Ioana Andrei

Sîntem PUTREZI de bolnavi şi la propriu şi la figurat... După ce plătesc o viaţă de om la sănătate, acum, la 58 de ani, cînd sînt la pensie se introduce sistemul de coplată.
INTREB: unde sînt banii mei de 35 de ani şi de ce să mai plătesc o dată? Mă rog la DUMNEZEU să nu am mari probleme de sănătate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.