Jurnalism cetatenesc

„Unul din motivele pentru care am ajuns aici: nu luăm atitudine!”

Dana Chiorescu
6 dec 2011 3213 vizualizări
Administraţia locală focşăneană pare total dezinteresată să îşi cureţe de gunoaie “ghetele”. Altfel nu ne putem explica cum se face că în două săptămîni, nimeni nu a văzut maldărul de mizerii aruncate în parcul din spatele Mausoleului Eroilor din cartierul Sud. Din alt unghi situaţia se vede astfel: în timp ce se plîng de mizeria din oraş, unii dintre concetăţenii noştri aruncă pe jos ambalaje, coji de seminţe sau mucuri de ţigară. Cui „datorăm” mizeria oraşului ? Edililor sau locuitorilor? Răspunsul la această întrebare îl puteţi afla din sondajul următor.

Mihai Carp, medic, Focşani


„Din cauza edililor arată oraşul cum arată. Ei stau la adăpost şi nu vin să vadă că e apă, că e mizerie, că nu se curăţă bordurile… Pe marile artere ei sînt singurii vinovaţi. Între blocuri, chiar dacă cei de la CUP  au pus containere, nu le golesc cînd trebuie şi se mai pune şi pe lîngă, deci e şi vina noastră. Sînt şi care aruncă gunoiul pe geam, dar puţini. Dacă ar avea simţ civic… nu ar mai arunca pet-urile pe geam.. Dar le e greu să coboare la container pentru că nu mai pot urca.”

Constantin Buchidău, economist, Focşani


„Din cauza amîndurora. Şi edilii şi locuitorii oraşului sînt vinovaţi. Edilii ar trebui să fie mai atenţi la ce cer oamenii, iar cetăţenii să fie mai atenţi la cum se comportă în oraş. Spre exemplu, dacă vrei să arunci un ambalaj, cauţi un coş. Dacă lipsesc coşurile, asta e treaba edililor. Deci e necesară o atenţie sporită. Sigur că trebuie să atragem atenţia celor care nu se comportă civilizat. Opinia personală este foarte importantă! Acesta este unul din motivele pentru care am ajuns aici: nu luăm atitudine!”

Cătălin Hîrlău, elev, Focşani


„Oraşul este murdar din cauză că nu sîntem educaţi. Fiecare persoană se comportă în felul ei, cum ştie. Eu dacă aş vedea pe cineva că aruncă gunoaie pe jos nu i-aş atrage atenţia. E problema lui… Chiar dacă locuiesc şi eu în oraşul acesta, nu e problema mea. Ce pot să fac? Să îl atenţionez? Şi? Normal că ar reacţiona urît…”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Ghiţă Ascroafei

Dar cine a aruncat gunoaiele acolo????? Tot nişte concetăţeni, nu e aşa? De ce toţi aşteaptă să facă primăria? Degeaba face primăria dacă aceşti concetăţeni nu păstrează curăţenia. Primăria poate să facă şi mama curăţeniei, dacă nu există civilizaţie... Aşteptăm mereu să vină alţii să facă curăţenie, educaţie, bla bla bla. Am văzut deunăzi în staţia de autobuz de la sud o femeie parfumată, şi cu "pretenţii" aşteptînd autobuzul, a scos tacticoasă un pachet de ţigări din poşetă şi după ce şi-a luat ultima ţigară a aruncat pachetul gol pe jos, coşul de gunoi era lîngă ea. O altă femeie care aştepta şi ea autobuzul a întrebat-o de ce a aruncat gunoiul pe jos, şi cea în culpă a sărit la bătaie, ceilalţi din staţie au stat şi s-au uitat (poate chiar au savurat momentul) în loc să se unească toţi şi să o pună pe nesimţită să-şi înghită gunoiul. Dar aşa sîntem noi, aşteptăm să vină alţii, că de ce să ne murdărim noi mîinile... O să ne ajungă gunoiul la nas... Halal societate civilizată, mai avem mult pînă departe...

MIHAI
Tot oraşul geme de gunoaie şi cîini! Un oraş cu trotuarele pline de caca se cîini! Pe lînga casatele de colectat gunoiul menajer de la blocuri gunoiul dă pe afară! Poate vine omătul şi acoperă gonoaiele...
Of, ce oraş mizerabil!!! Cine are obligaţia să ne ofere curăţenie şi civilizaţie oare????


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ghita ascroafei, acum 4526 zile, 11 ore, 27 minute, 35 secunde
ma bucur ca acest subiect a deschis o polemica, dar din pacate "cainii latra, ursul trece", cetatenii vor astepta sa faca primaria, care nu se speteste, primaria se va plange ca cetatenii nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.