Jurnalism cetatenesc

Pulsul Oraşului:Cornul, laptele şi… mărul

Lorena Meca
9 sep 2011 1555 vizualizări
“Mărul e mult mai sănătos decît un cips şi o acadea”

  Elevii vrînceni, de la clasa I pînă la clasa a VIII-a, vor primi începînd din acest an şcolar de la stat, pe lîngă tradiţionalele cornuri şi lapte, şi cîte un mărAstfel, bugetul total alocat acestui program de stimulare a consumului de fructe în şcoli este de 12,6 milioane de euro, din care 8,5 milioane euro vin de la Uniunea Europeană.  Proiectul stîrneşte însă nemulţumirea profesorilor, dar şi a specialiştilor în alimentaţie, care susţin că asocierea nedorită a laptelui cu mărul poate provoca şcolarilor grave tulburări digestive. Cum comentează cititorii şi intelocutorii noştri această iniţiativă a Guvernului, puteţi afla din sondajul următor.
 
Cornelia Prescorniţoiu, operator vînzări, Focşani

“Ideea introducerii mărului în şcoală e foarte bună, mai ales că în felul acesta copiii vor mînca mai multe fructe decît sînt obişnuiţi. Mărul are multe vitamine şi nu se compară cu alte fructe importate pe care le consumăm. Portocalele, bananele, toate sînt importate şi pline de chimicale. Am înţeles că se vor distribui mere de calitate superioară şi sper ca autorităţile locale să achiziţioneze fructe de la producătorii autohtoni. Sînt mult mai sănătoase decît cele din import. Cît despre ceea ce spun nutriţioniştii… nu sînt de aceeaşi părere. Spre exemplu, copilul meu nu mănîncă niciodată laptele la şcoală. Preferă doar cornul pentru că e mai simplu de mîncat şi nu se murdăreşte”. 

Andrada Dîrdală, studentă, Focşani

“Avînd în vedere că sînt foarte sănătoase, mi se pare ideal că se încurajează consumul în şcoli. Cît despre teoriile pe care le susţin unii nutriţionişti, eu nu sînt de acord cu ele. Niciodată copilul nu va putea să mănînce cornul , laptele şi mărul în acelaşi timp. Vor fi pauze între mese, plus că mulţi se întorc cu laptele acasă.”

 

 

 

 

 

 
Iulia Epure, elevă, Cîrligele

“Mărul e un fruct sănătos pe care orice copil ar trebui să îl consume în favoarea altor produse nocive pentru sănătate. Acest proiect vine cu o idee bună, dar sper ca fructele distribuite să fie romaneşti. Am auzit şi  despre nemulţumirile profesorilor şi a nutriţioniştilor care nu agreează ideea. După părerea mea, nu cred că elevul poate să mănînce în acelaşi timp laptele şi mărul, însă pentru orice eventualitate copilul trebuie învăţat de către părinte”.

  

Teodora Dima, studentă, Milcovu


l

“Mărul e mult mai sănătos decît un cips şi o acadea. Frecvent elevii aleg pentru pachetul de şcoală cele mai nesănătoase produse care se vînd la magazinul din colţ. Ideea acestui proiect e foarte bună, mai ales că în felul acesta se vor obişnui să consume cît mai multe fructe. Optez pentru merele romaneşti care sînt sănătoase şi care din păcate se pălesc în piaţă, din cauză că cei mai mulţi dintre noi aleg merele de import”.

Sondaj realizat de Lorena MECA




   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.