Jurnalism cetatenesc

Pulsul orasului:„Inca nu ne-am pregatit financiar pentru acest an scolar”

Lorena Meca
6 sep 2011 1204 vizualizări
Elevi cu nevoi multe, dar parinti cu bani putini

Apropierea cu pasi repezi a noului an scolar le da fiori multor parinti. Cu bugetul subtiat serios din cauza crizei economice, multi se multumesc sa cumpere pentru copiii lor doar lucrurile de maxima necesitate. Cu lista de cumparaturi intocmita cu mare atentie si cu banii dramuiti la ultimul leu, mamicile se plimba prin magazine, in cautarea rechizitelor cu pretul cel mai avantajos. Preturile sint orientative, astfel ca pentru citeva caiete de matematica si de limba romana, acuarele, pensule, un penar, un ghiozdan si inca multe alte accesorii, un parinte ar trebui sa scoata din buzunar aproximativ 200 de lei. Cit de „constiinciosi” au fost parintii pentru ca odraslele sa aiba in prima zi de scoala tot ce au nevoie, puteti afla din sondajul urmator.

  


Maria Nicolae, casnica, Focsani

  


„Inca nu ne-am pregatit financiar pentru acest an scolar. Sint multe de cumparat, dar putini bani. Haine, rechizite, manuale... toate sint scumpe. Preturile nu difera cu mult de anii trecuti, insa salariile au scazut mult si nu ne mai permitem multe lucruri”.

Vasilica Noru, casnica, Focsani

 
„Incepe anul scolar dar inca nu am cumparat tot ce trebuie. Astazi spre exemplu, am apucat  sa cumpar costumul, pantofii si citeva caiete. Bugetul e mai restrins decit in alti ani si punem pe primul plan lucrurile cu adevarat necesare. Hainute, carti, si mai asteptam sa vedem ce mai cer cei de la scoala. Anul trecut a trebuit sa cumpar si citeva manuale pe care scoala nu le-a dat. Sint foarte scumpe... spre exemplu cartea de matematica imi amintesc ca era 25 de lei. Raportat la salariul sotului, preturile sint destul de piperate. Am un singur copil si ne descurcam mai usor, dar cei care au doi, trei, cum s-ar descurca cu un salariu de 700 de lei pe luna?”

Ane-Marie Dragan, Marasesti
„Am cumparat cam tot ce avem nevoie pentru a incepe acest an scolar. Chiar daca bugetul e mai scazut anul acesta, incercam sa punem pe primul loc principalele lucruri de care avem nevoie. Avem noroc ca stam la tara, unde nu sintem nevoiti sa platim o suma prea mare pentru fondul clasei. Sint sume modice pe care le dam, dar se observa ca acei bani chiar sint investiti in clasa. In oras am auzit ca preturile sint foarte mari pentru aceste fonduri”.

 

Luminita Serghi, Focsani
„Chiar daca mai e putin pina incepe scoala, noi mai avem de facut unele cumparaturi. Din punctul meu de vedere cam toate lucrurile pe care orice parinte le cumpara copilului sint necesare. E dificil sa renunti la un lucru in favoarea altuia mai ales cind vine vorba de haine si rechizite. Nu stiu daca preturile de anul acesta sint mai mari, pentru ca nu am stat sa fac comparatii. Am cumparat tot ce am avut nevoie fara sa ma mai uit la alte detalii”

 

Letitia Coman, Slobozia Ciorasti

„Inca nu putem sustine ca ne-am pregatit pentru noul an scolar, pentru ca avem multe lucruri de anul trecut. Preturile sint foarte mari, dar copilul meu pastreaza rechizitele si hainele pe care i le cumpar, si astfel nu sint nevoita sa ii iau in fiecare an.  Avem noroc ca stam la tara, asa ca nu ma pot plinge nici de pretentiile profesorilor in ceea ce priveste banii pe care orice copil trebuie sa ii dea la scoala. Cind va veni la oras va fi foarte greu”.
Anonim
„Ne-am pregatit si noi cum am putut. Totul este scump, dar nu avem ce face.Trebuie sa cumparam copiilor tot ce le trebuie”.

Sondaj realizat de Lorena MECA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ticu, acum 4624 zile, 19 ore, 21 minute, 30 secunde
Fondul clasei mi se pare o golanie ordinara!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.