Jurnalism cetatenesc

Masuri sarbatori pascale

Ziarul de Vrancea
21 apr 2011 642 vizualizări
Seiful fara cifru

Avind in vedere ca in perioada imediat urmatoare, in cadrul tuturor lacasurilor de cult din judet vor avea loc activitati prilejuite de Sfintele Sarbatori de Pasti si a învierii Domnului si avind in vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu in aceasta perioada, Inspectia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" al judetului Vrancea recomanda luarea si respectarea, dupa caz, a urmatoarele masuri de prevenire si stingere a incendiilor:


 accesul credinciosilor in incinta lacasului de cult se permite in limita capacitatii bisericii, in scopul evitarii producerii de accidente.

 mentinerea usilor de acces/evacuare in pozitie deschisa, in mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. în conditiile unui numar foarte mare de participanti se recomanda organizarea slujbelor religioase in aer liber.

 parcarea autoturismelor persoanelor care participa la slujbele religioase ori a autocarelor si microbuzelor se face astfel incit sa nu se blocheze caile de acces pentru autospecialele de interventie ale serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situatii de urgenta la un eventual incendiu.

 intretinerea corespunzatoare, verificarea periodica si remedierea tuturor defectiunilor de la instalatiile electrice, sistemele de ventilatie/climatizare utilizate, aparatele de preparat si incalzit hrana (cosurile de fum), de catre personal autorizat. La tablourile electrice de distributie se vor folosi numai sigurante calibrate. Se va interzice utilizarea pentru incalzire a aparatelor de tip radiator, resou sau a altor improvizatii.

 la terminarea programului religios vor fi scoase de sub tensiune aparatele electrice si instalatia de iluminat.

 asigurarea amenajarii unor locuri speciale pentru depunerea luminarilor aprinse, in timpul slujbelor religioase, in exteriorul lacasului de cult si la distante de siguranta fata de constructii, vegetatie, arbori etc., de preferinta in tavi metalice umplute cu nisip. Permanent, o persoana desemnata va supraveghea focurile din sobele lacaselor de cult, precum si stingerea luminarilor cazute sau consumate.

 pe timpul desfasurarii slujbelor religioase cu public numeros se evacueaza, din interiorul lacasului de cult, covoarele, mochetele, scaunele si bancile nefixate ferm de pardoseala.

 instruirea persoanelor cazate in spatiile destinate primirii oaspetilor sau in caminele de batrini din incinta minastirilor sau apartinind de acestea, precum si persoanele cu sarcini de supraveghere, pentru cunoasterea si respectarea regulilor de prevenire a incendiilor la exploatarea mijloacelor de incalzire, a instalatiilor electrice, a sistemului existent de alarmare in caz de incendiu, utilizarea focului deschis cit si privind interdictia fumatului.

 angrenarea personalului din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in actiuni de prevenire si stingere a incendiilor pe perioada sarbatorilor pascale.


NOTA: în cazul producerii unei situatii de urgenta, se actioneaza imediat pentru evacuarea tuturor ocupantilor cladirii precum si a bunurilor importante adapostite, anuntarea evenimentului la numarul 112 "" apelul unic de urgenta si participarea la localizarea si stingerea incendiului cu mijloacele de prima interventie din dotare.


INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA

"Anghel Saligny" AL JUDETULUI VRANCEA





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.