Jurnalism cetatenesc

Dorim sa avem mai multe proiecte si discutii libere cu profesorii

Ramona Nicolae
7 ian 2008 785 vizualizări
de astazi, elevii se reintorc la cursuri

Sarbatorile de iarna au trecut, vacanta a luat sfirsit, astfel ca azi a reinceput si scoala. Toti elevii sint asteptati astazi sa-si ocupe din nou locurile din banca si sa fie atenti si activi la ore. Fiecare elev a petrecut cit mai frumos aceasta vacanta de iarna si s-a bucurat cit mai mult de sarbatorile prilejuite de aceasta perioada a anului. Cum si-au petrecut vacanta copiii vrinceni si cu ce ginduri si dorinte intra astazi ei in clasa puteti citi in rindurile urmatoare:


Alexandra Amarandei, 15 ani, clasa a VIII-a, Odobesti


"Eu sint in clasa a opta si acest an calendaristic este destul de important prin examenele pe care le voi avea. Am avut tezele unice spre sfirsitului anului 2007, in primul semestru, pe care le-am trecut cu bine. M-am familiarizat cu ele. Imi doresc un an mai bun, mai ales la scoala, cu rezultate bune si cu medii cit mai mari. As dori sa se schimbe ceva in invatamintul nostru. De exemplu, as dori sa avem pentru scoala mai multe proiecte, sa avem discutii libere cu profesorii si poate sa se mai modifice un pic sistemul de predare."


Lacramioara Nistoroiu, 14 ani, clasa a VII-a, Odobesti


"Anul trecut, adica in 2007, am sustinut pentru prima data tezele unice si am fost multumita de rezultate. Pentru anul scolar 2008, acum ca vacanta a luat sfirsit, imi doresc note si medii cit mai mari, dar asta depinde in primul rind de mine. Sistemul nostru de invatamint ar trebui un pic schimbat, sa facem si altceva la scoala, sa invatam si altceva, dar poate nu neaparat in sala de clasa, ci chiar afara, in aer liber. A fost o vacanta frumoasa, mai ales ca am avut in acest an si zapada, chiar daca este mai frig decit anul trecut."


Diana Rugina, 15 ani, clasa a VIII-a, Odobesti


"Acum ca vacanta a luat sfirsit si am inceput scoala, imi doresc in anul 2008 sa am cit mai multe rezultate bune, cu medii mari pentru a intra la un liceu bun. M-am obisnuit cu sistemul acesta al tezelor unice si vreau sa iau note bune in acest an. Mi-as dori totusi sa se schimbe ceva in scoala noastra, in modul de predare, in cantitatea de informatii pe care trebuie sa o retinem la ore."


Malina Zviru, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Este frumoasa vacanta de iarna, dar a trecut cam repede. Vroiam sa tina un pic mai mult. Eu sint in clasa a IV-a si imi doresc sa ma intilnesc cu colegii mei, dar nu prea imi place ca incep iar lectiile pentru acasa. Avem o invatatoare foarte buna, care se poarta foarte frumos cu noi, dar as dori ca ceilalti colegi, in special baietii, sa fie mai cuminti. Pe timpul vacantei m-am intilnit cu putini colegi din clasa mea, dar nu m-am jucat cu ei, asa ca acum la scoala abia astept sa ne intilnim."


Mihaela Gheorghita, 12 ani, clasa a VI-a, Focsani


"Mie imi place mult iarna si mai ales vacanta de acum, dar asta e daca s-a terminat. Trebuie sa mergem si la scoala. M-am intilnit si cu prietenele mele, ne-am jucat mult in Oraselul copiilor, care a fost destul de frumos. Am patinat mult impreuna si imi place acest sport. Vreau ca si anul viitor, de fapt mereu, sa avem un patinoar in oras, poate nu numai iarna. Imi doresc sa am note bune in continuare si sa am multe succese la scoala si in alte activitati pe care le am."


Andrei Tudorache, 16 ani, elev, Focsani


"Imi pare si rau si bine ca vacanta a luat sfirsit. De la noul an imi doresc sanatate si bucurii, iar pentru scoala imi doresc rezultate mai bune. In sistemul nostru de invatamint ar putea avea loc niste modificari, de exemplu, eu cred ca unele materii nu ne sint neaparat necesare. Ar fi bine sa fie mai putine obiecte la care sa invatam si sa o facem mult mai bine, tocmai pentru ca sint mai putine si avem timp mai mult."


Anca Suliman, 10 ani, clasa a VI-a, Focsani


"Imi pare rau ca s-a terminat vacanta de iarna, care imi si place foarte mult. Este frig afara, dar este frumos ca este zapada. M-am jucat cu prietenii si am profitat atit cit am putut de zilele de vacanta si de zapada. Nu pot spune ca ma bucur foarte mult ca incepe scoala, dar asta e. Imi doresc, in noul an calendaristic, sa iau note bune si sa o tin tot asa. Imi doresc numai succese la scoala."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.