Jurnalism cetatenesc

Gîndeste bine si în stil mare

Ziarul de Vrancea
17 dec 2007 547 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Gîndeste bine si în stil mare", de Donald Trump, Bill Zanker, aparut la Editura Pro Editura si Tipografie, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Bedros Horasangian. Lectura placuta!

"Cum sa reusim in viata"


Oricite glume proaste sau rautati sint lansate pe seama celor care reusesc sa stringa averi considerabile, exista si un revers al medaliei. Exista un prestigiu al marilor magnati, asa cum Rockefeller, Frieck, Morgan sau Carnegie sint dincolo de notorietatea lor intrinseca. Mai ales in lumea americana, unde "succes stories" sint chiar bine gustate, iar reusita unora devine un model pentru ambitiile, stradaniile si, de ce nu, munca altora. Un bun exemplu de succes in viata si afaceri este cel al miliardarului Donald Trump, care a reusit nu doar excelente tranzactii imobiliare, dar si sa-si creeze o imagine publica de om activ si indraznet. Noua aparitie in limba romina - traducerea Bogdan Chircea - a unei alte lucrari cuprinzind cimilituri si snoave din viata si gindirea bogatanului newyorkez este o buna lectie de gindire pozitiva. Vizavi de mentalul vesnic bombanitor si nemultumit al romanului, apelul la incredere, speranta, tenacitate, rabdare si "nu-te-lasa-frate" devine absolut necesar. Simplu si eficient, ca un manual de intrebuintare al propriei noastre fiinte. Am avea de invatat din mentalitatea de invingator a lui Trump, ca sa nu mai umblam cu jalba in protap pe la Palatul Victoria si Cotroceni ca pensiile sint mici si salarizarea necorespunzatoare. Chiar ar fi atit de greu sa credem ca putem reusi si noi sa fim multumiti? Nu intotdeuna de bani e vorba. De ce anume? Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.