Jurnalism cetatenesc

Nu cred in ancheta pe care o fac cei de la Spitalul Judetean

Ramona Nicolae
10 dec 2007 575 vizualizări
medicii de la Laboratorul de Anatomie Patologica au stabilit cauza mortii fetitei de la maternitate, dar au refuzat sa faca public rezultatul

Medicii de la Laboratorul de Anatomie Patologica au stabilit cauza mortii micutei decedate saptamina trecuta, marti, in sala de nasteri a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", in conditii suspecte, dar nu au vrut sa faca public rezultatul, asa cum au promis initial. Chiar daca medicii nu vor purta responsabilitatea acestui nefericit deces, este de neinteles cum procedeaza in relatia cu femeile modeste care vin sa nasca aici. Parintii fetitei cred ca acestia vor sa ascunda adevarul, motiv pentru care cer o ancheta impartiala. Conducerea spitalului, prin purtatorul de cuvint, a interzis sa se mai furnizeze vreo informatie presei in acest caz. De ziua ei, Nicoleta Olaru, a primit de la medici certificatul constator al decesului fetitei sale, dar si reprosuri din partea cadrelor medicale pentru ca si-a facut publica durerea si a stat de vorba cu jurnalistii. Ce parere au cititorii nostri despre acest petrecut la Spitalul Judetean puteti citi in rindurile urmatoare:


Ion Catana, 71 ani, Slobozia Ciorasti


"Am citit articolul din ziar despre fetita care a murit. Parerea mea este ca daca parintii dadeau ceva «atentii» cadrelor medicale, altfel se ocupau de mama insarcinata. Referitor la faptul ca cei de la spital nu dezvaluie nici o informatie despre ancheta lor, parerea mea este ca acest caz este ca si inchis. Daca nu au descoperit ceva pina acum, nici de aici inainte nu vor face ceva. Ramine de vazut daca se va afla adevarul in acest caz. Daca nu are cine sa-i controleze pe medici, vinovat este cel care a murit. El nu mai poate spune nimic."


Vasilica Manole, 66 ani, sat Martinesti, com. Tataranu


"Spitalul ar trebui sa furnizeze toate datele in acest caz. Cei care au fost in sala de nastere trebuie sa stie exact ce s-a intimplat. Eu nu am incredere in ancheta pe care o fac cei de la Spitalul Judetean. Vor fi numai minciuni. Cel care a preluat copilul imediat dupa nastere stie mai multe si trebuie sa fie sincer. Mama nu prea are de unde sa stie exact starea copilului, imediat dupa ce a nascut, datorita starii de tulburare pe care o da actul nasterii."


Manuela Paraschiv, 43 ani, lucrator comercial, Vulturu


"Am citit in ziar despre acest caz nefericit. Parerea mea este ca medicii nu si-au facut treaba asa cum ar trebui. Ea nu a fost consultata periodic asa cum se procedeaza. Daca oferea mici «atentii» altfel era tratata de cadrele medicale. Nu este un caz singular din pacate. Au mai avut loc astfel de decese si niciodata nu au fost de vina medicii sau asistentele. Mamele care nasc poarta toata vina, dupa parerea lor, dar nu este asa, mai ales ca ea era internata de citeva zile. Rezultatul final va fi unul favorabil cadrelor medicale, nicidecum mamei suferinde acum."


Dragomir Florica, 59 ani, pensionar, Focsani


"In acest caz, cei care au asistat la nastere trebuie sa stie exact cum s-a nascut copilul. Dupa necropsie se va afla sigur momentul cind a murit copilul. Pina nu ies rezultatele finale, nici medicii nu se pot pronunta asupra situatiei. Parerea mea este ca nu trebuie sa spuna prea multe, poate chiar nimic, deoarece pot declara ceva care nu este adevarat si atunci se fac de rusine. Sint de acord ca ei sa nu dezvaluie nimic pe parcursul anchetei. Am incredere in cercetarile pe care le fac. Lumea spune multe, dar realitatea poate fi alta. Medicii au invatat mult si isi cunosc meseria."


Dragomir Stefan, 63 ani, pensionar, Focsani


"Pina acum nu ne-am lovit de cazuri asemanatoare cu cel am mamicii care a nascut si i-a murit fetita si nu pot spune exact cita incredere am in ancheta cadrelor medicale. Dar am sentimentul ca ei isi vor face treaba cu profesionalism. Cei care ancheteaza cazul trebuie sa dea rezultatele la final si nu pe parcurs, pentru ca acestea pot suferi modificari si atunci nu este bine pentru ei. Nu poti acuza un medic ca nu-si cunoaste meseria dupa cit de mult a invatat in anii de studii. Vom astepta rezultatele si vom vedea."


Petruta Matei, 59 ani, pensionar, Milcovul


"Nu am citit articolul respectiv, dar am mai auzit de astfel de cazuri nefericite. Din pacate se intimpla, dar de cele mai multe ori nu sint de vina cadrele medicale, ci mamele sau copii, dupa cum declara cei care ancheteaza. Rezultatul acestei cercetari va fi favorabil cadrelor medicale. Faptul ca nu vor sa dezvaluie nimic din ancheta pina la finalul ei, te poate duce cu gindul ca vor sa ascunda ceva si ca s-a intimplat ceva in neregula in sala de nasteri."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.