Jurnalism cetatenesc

Lumea cărţilor

Dănuţ Belu
7 ian 2015 2299 vizualizări
Oamenii de azi îşi cumpără maşini străine, haine scumpe, telefoane mobile de ultimă generaţie, laptop-uri şi alte obiecte de lux. La mall se mănânca bine (de preferat fast-food) şi se cheltuiesc câteva sute de lei. Nimic anormal într-o societate postmodernistă şi super civilizată.

Nişte oameni nebuni, în toată goana asta după aur, cumpără cărţi. Să fie sau să nu fie un paradox? Problema e alta. Nu are rost să ne ferim a spune lucrurilor pe nume şi a vorbi pe şleau. E foarte adevărat, oamenii care cumpără şi citesc cărţi, sunt consideraţi nebuni.
Cine ştie, poate chiar este o nebunie să citeşti astăzi şi să cumperi cărţi, nu-i aşa? Sau... ce folos să citim cărţi? De ce sunt aceşti oameni nebuni ancoraţi în lumea cărţilor? Ce au cărţile în plus? Ce valoare au cărţile?
Cărtile au viaţă, au suflet, au o viziune genială, o conştiinţă aparte şi o credinţă nemuritoare. Cărţile au un ideal frumos. Cărţile te fac să gândeşti cu adevărat. Cărţile îţi deschid un orizont vast. Cărţile aduc bucurie, tristeţe şi lacrimi. Cărţile te ajută să călătoreşti peste tot. Cărţile au un sens şi univers virgin. Cărţile sunt ca o lume, o lume în care există doar o poartă de intrare. O lume fermecată şi fascinantă. O lume minunată: lumea cărţilor.

Dănuţ Belu
Dănuţ Belu este student şi scrie pe blogul danutbelu.blogspot.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.