Jurnalism cetatenesc

Vor vedea, vor observa, dar la noi realitatile sint altele

Ziarul de Vrancea
12 oct 2007 521 vizualizări
46 de primari PSD au plecat in cursul zilei de marti la Bruxelles la evenimentul "Open Days"

In perioada 8-11 octombrie, la Bruxelles, se desfasoara evenimentul "Open Days 2007 - Saptamina europeana a regiunilor si oraselor", manifestare organizata de Comisia Europeana si Comitetul regiunilor, impreuna cu 212 regiuni si orase din Uniunea Europeana. La acest eveniment au fost invitati sa participe 5.000 de experti si practicieni in politica regionala. Vrancea a participat aici pentru a doua oara, impreuna cu alte trei judete, prin reprezentantii a 46 de localitati din judet, toti din PSD. Reprezentativ pentru participarea judetului nostru a fost organizarea "Zilei Vrancei" la Parlamentul European, prilej cu care a fost derulat un film de prezentare a judetului si s-a organizat un cocktail, unde s-au servit produse specifice zonei noastre, dintre care sarmalute, tuica si vin. Ce parere au avut interlocutorii nostri cu privire la acest eveniment puteti citi in rindurile urmatoare:


Carmen Maria Galitia, 55 ani, pensionar, Focsani


"Sper ca din aceasta deplasare sa se invete ceva, dar in principal sa aplice si la noi ceea ce au observat. Sint necesare astfel de participari peste hotare. Sa invatam si noi din experienta altor state, dar si altii de la noi. Avem si noi aspecte pozitive, numai ca nu se cunosc sau nu sint valorificate. Este un lucru foarte bun ca promovam si Tara Vrancei peste hotare, pentru ca este superba si avem ce arata si altora. Avem ce pune pe masa invitatilor nostri, avem privelisti superbe, ceea ce in alte judete nu exista. Ceea ce este rau e ca a intrat mina omului si a stricat ceea ce natura ne-a oferit."


Melania Cirstea, 52 ani, pensionar medical, Focsani


"Participarea noastra la acest eveniment al Uniunii Europene este binevenita si cu acest prilej mai invatam si noi cite ceva. Si reciproca poate fi valabila. Putem aplica si la noi anumite reguli ale altor tari europene, dar daca acestea se si potrivesc noua. Faptul ca a fost prezentata zona Vrancei altor europeni este foarte bine. Avem o zona foarte frumoasa si o bucatarie specifica, care merita aratate si altora. Macar partea buna trebuie cunoscuta. Poate fi un schimb de experienta benefic noua."


Mitica Grigore, 61 ani, pensionar, Focsani


"Prin aceasta deplasare la Bruxelles a primarilor nostri se poate invata ceva bun si benefic pentru noi. Poate vor reusi sa culeaga informatii utile pentru administratia noastra, numai sa doreasca acest lucru. Pot aplica astfel si la noi ceva bun din alte tari. Prezentarea judetului nostru la acest eveniment reprezinta un lucru foarte bun. Avem o zona care merita exploatata si vizitata. Produsele noastre de bucatarie sint gustoase si trebuie degustate si de europeni."


Adela Stan, 57 ani, profesor, Focsani


"Parerea mea este ca nu vor invata prea multe din aceasta deplasare la Bruxelles. Vor vedea, vor observa, dar la noi realitatile sint altele decit acolo. Se vor intoarce aici si-si vor vedea de treaba in continuare. Nu cred ca vor culege ceva, pentru ca noi mai avem mult sa ne civilizam si sa intelegem anumite lucruri. E foarte bine ca s-au organizat Zilele Vrancei acolo, reprezinta un lucru pozitiv pentru noi. Orice campanie de promovare este binevenita. Trebuie sa se stie nu numai ca vrincenii au umplut Europa, dar si ca avem o zona care merita vazuta si exploatata. Pacat ca este ditrusa padurea de noi, de oameni. Merg frecvent la munte si pling la ceea ce vad ca se face cu padurea. Este taiata la zero."


Elena Vintea, 52 ani, casnica, Golesti


"Probabil ca vor putea invata ceva din experienta celor prezenti la Bruxelles din alte tari. Sint state care au o experienta mai mare in administratie, in legislatie si astfel cred ca va fi un schimb de experienta benefic noua. Totul este sa vrem sa invatam ceva de la altii si apoi sa aplicam la noi. Prezentarea judetului noastru si a bucatariei noastre acolo este binevenita. Avem mincaruri traditionale care merita degustate si de europeni."


Eugenia Dascalu, 50 ani, casier, Focsani


"Se poate invata ceva din aceasta deplasare la Bruxelles a edililor nostri, dar totul este sa si vrea. Poate si benefica aceasta participare la eveniment deoarece, venind si alti reprezentanti ale altor tari europene, cu mai multa experienta in administratie si in tot ceea ce tine de aceasta, se pot obtine informatii utile tuturor. Faptul ca s-a prezentat judetul nostru acolo, prin natura si prin bucate, ma bucura mult. Meritam sa fiti cunoscuti si sub un aspect pozitiv, nu numai prin copii abandonati, capsunari si alte aspecte negative."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.