Ultima oră

VIDEO!!!Focşaniul se încalţă cu gumari roz să treacă noroaiele primăverii

Aurelian Ivan
21 mar 2012 1283 vizualizări
Este şi povestea de zi cu zi a cîtorva zeci de oameni care trec prin noroi, bălţi şi gropi pe o stradă din centrul oraşului Focşani u uliţe de acest gen sînt în toate cartierele oraşului, unde edilii intră numai pentru voturi

Focşănenii care vor să vadă cum trăiau oamenii în secolul trecut, nu au nevoie de o maşină a timpului, pot trăi la propriu "Evul Mediu" în oraş. Mai sus de Piaţa Moldovei, trecînd pe lîngă Şcoala generală „Ion Basgan”, imediat la stînga se ajunge pe uliţa care poartă numele marelului inginer roman. De cum intri, calci prin noroi, bălţi în care cu uşurinţă pot fi crescuţi peşti, gropi pe care rar le vezi prin oraş. Aşa arată această stradă după ce s-a topit zăpada. De jur împrejur, străzile sînt asfaltate frumos, aici însă nu a mai ajuns asfaltul. "Toată lumea care trece pe aici, înjură. Acum sînt bălţile, după aceea sînt gropile, ce să-i faci? Cred ca este aşa de 70 de ani, nu a fost niciodată asfaltată", ne-a spus Nicolae Popa, unul dintre oamenii care au mers de nenumărate ori la Primăria Focşani să reclame situaţia, fără niciun rezultat însă.

"N-ai pe unde să mergi cu tocuri, intri în noroi pînă la glezne. Sîntem în Romania anului 2012. Nu avem unde să ne plimbăm copilul cu căruţul", ne-a spus o mămică din zonă. Revoltată, o femeie ne-a spus un adevăr care nu se ştie în vîrful municipalităţii. "Este strada centrală, nu se vede la Primărie?", a transmis supărată femeia, plătitoare de taxe şi impozite ca noi toţi, de altfel. O altă doamnă ne arată încălţămintea specială cu care trebuie să se circule pe această uliţă. "Dacă dumneavoastră vă place, umblu cu gumari ca la Polul Nord. Nu pot să merg la magazin, la pîine. Să va mai spun că atunci cînd a nins am fost blocaţi aici?", ne-a spus focşăneanca. Ca această stradă sînt alte zeci în Focşani care de ani buni aşteaptă să fie reabilitate si vor mai rămîne aşa pînă cînd se vor găsi şi banii pentru a fi asfaltate. Nemulţumirile orăşenilor faţă de cum arată Focşaniul, se aud din toate cartierele. Nu ştim însă dacă primarul şi cei doi viceprimari dispun de gumari roz de noroi pentru a putea intra pe aceste uliţe şi brazde cu noroi, măcar să-i roage pe cetăţeni să le dea votul, nu de turnat asfalt… (Aurelian IVAN) 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.