Ultima oră

Turul Vrancei: Un singur candidat pentru funcţia de secretar al Adjudului

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 1162 vizualizări
Proba scrisă a concursului pentru postul de secretar al municipiului Adjud a fost trecută doar de unul dintre cei doi candidaţi.

Andra Genoveva Sibişan a obţinut 79,6 puncte şi va susţine astăzi interviul. Aceasta a ocupat pînă acum ca interimar funcţia de secretar şi a fost şefa Serviciului de administraţie publică. Al doilea candidat, Marius Gheorghe Răileanu, jurist tot în cadrul Primăriei Adjud, a reuşit să obţină doar 26 puncte şi a fost declarat respins de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Funcţia de secretar al municipalităţii este neocupată din vara anului trecut, atunci cînd Ştefania Şaradici a ieşit la pensie. (M. BOICU)


Tomograful Spitalului din Focşani va fi casat


Tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, care nu mai funcţionează din iunie 2009, va fi casat, întrucît are durata de viaţă depăşită. Alina Pelin, purtătorul de cuvînt al Spitalului din Focşani, spune că luna viitoare expiră termenul de valabilitate al acestui aparat şi se va face o adresă la Comisia naţională pentru controlul activităţilor nucleare (CNCAN) pentru casarea tomografului. Tomograful unităţii are o vechime de aproape 12 ani şi nu mai funcţionează din anul 2009 pentru că spitalul nu a dispus de suma necesară pentru repararea aparatului, aceasta fiind de 6.000 euro. De asemenea, acesta nu a fost casat pînă în acest moment pentru că firma care se ocupa de service nu a dorit să accepte acest lucru. În acest moment, bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean din Focşani beneficiază de această investigaţie la unitatea privată din curtea unităţii, cu care se află şi în parteneriat. Tomograful a fost adus în judeţ pe vremea guvernării CDR, fiind unul dintre puţinele din regiune. (R. MANOLACHE)


Locuri de muncă în confecţii


Locurile de muncă de la nivelul judeţului sînt ceva mai numeroase decît erau săptămîna trecută. Pînă pe 21 martie cei în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie 114 posturi din care să aleagă. Ce-i drept, circa 100 de locuri se găsesc în domeniul confecţiilor textile, dar mai sînt şi locuri vacante pentru cei care vor să lucreze ca agent de vînzări, amanetar, mecanic auto sau tîmplar. Peste hotare situaţia se prezintă aproape ca săptămîna precedentă. Germania are cîteva sute de locuri de muncă în nenumărate domenii, Danermarca solicită muncitori în ferme şi în sere, iar Belgia are nevoie de asistenţi medicali. Mai multe informaţii puteţi găsi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Blvd Unirii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.