Ultima oră

Video!!!Drumurile naţionale din Vrancea sînt închise azi!

Ziarul de Vrancea
13 feb 2012 5344 vizualizări
Astăzi, navetiştii sînt sfătuiţi să rămînă acasă, întrucît nu se circulă pe niciun drum naţional din judeţ cît e cod portocaliu u şoferii care vor încerca să treacă de filtrele Poliţei pot rămîne fără permis timp de 60 zile u pe drumuri vor circula doar autospecialele de intervenţie, utilajele de deszăpezire şi camioanele cu ajutoare pentru sinistraţi u ieri la orele prînzului, mai multe trenuri din ţară aveau pînă la 75 minute întîrziere u călătorii au aşteptat în frigul din Eurogară pentru că trenul a fost singurul mijloc de transport pe Codul Portocaliu de ninsori care a închis drumurile din jumătate de ţară

 Toate cele 11 drumuri naţionale din judeţ sînt închise şi astăzi, pînă la expirarea codului portocaliu de ninsori şi viscol şi pînă cînd drumurile vor fi deszăpezite, conform unui ordin emis de Ministrul Transportului, în contextul situaţiei de alertă din Vrancea. Codul portocaliu de viscol este valabil pînă astăzi, la ora 14.00. Pe toate aceste drumuri pot circula doar utilajele de urgenţă (poliţie, salvare, jandarmerie, SMURD, pompieri, armată sau utilaje de deszăpezire), maşinile de utilităţi, autovehiculele cu ajutoare pentru localităţile afectate şi, în cazuri cu totul speciale, se pot forma convoaiele cu persoane care se deplasează spre domiciliu, dacă sînt mai multe, pentru a se preveni situaţiile în care aceste persoane ar trebui cazate în Focşani. Cum drumurile au fost închise, ieşirea din judeţ s-a făcut doar cu trenul, la Eurogara Focşani fiind aglomeraţiei ieri la prînz, cînd s-a văzut şi programul întîrzierilor trenurilor care ajungeau şi la o oră jumătate. Paradoxal, trenul estului, cel care venea de la Moscova, nu avea nici o secundă întîrziere.

La intrările şi ieşirile din localităţile de pe drumurile naţionale s-au instituit filtre de poliţie care nu lasă oamenii să treacă. “Am prevenit deplasarea navetiştilor. Am vorbit cu anumite firme mai mari din Focşani, în special cele de confecţii, şi i-am rugat să dea drumul mai repede la lucrători ca să nu păţim ca data trecută. I-am pus în gardă că mîine (azi, n. r.) nu vor putea să ajungă probabil la lucru, sîntem în situaţie de forţă majoră. Unii angajatori au ameninţat cu desfacerea contractului de muncă. Aş vrea să le transmitem că acest lucru nu este normal”, a declarat aseară prefectul Sorin Hornea. De asemenea, pe aceste drumuri blocate acţionează utilaje de deszăpezire, pentru “ţinerea lor din scurt”. Aseară, zona comunelor Milcovul şi Răstoaca, unde s-au creat dopuri de zăpadă şi în urmă cu cîteva zile, se blocase complet din cauza viscolului şi nu s-a mai permis accesul. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Marian Oprişan a făcut apel la premierul Mihai Răzvan Ungureanu să dispună Ministrului Transporturilor să operaţionalizeze traficul pe E85, astfel încît benzinarii să poată asigura aprovizionarea staţiilor de benzină şi motorină. De asemenea, preşedintele CJ a cerut şi Inspectoratelor de Poliţie din judeţele de pe E85 să permită trecerea tuturor trailerelor care transportă utilaje de deszăpezire care trebuie să ajungă în Vrancea. Ieri, 23 de sate şi cătune mai erau izolate, cu aproape 4.000 de locuitori, la o parte dintre aceştia ajungîndu-se cu ajutoare.

Şoferi, nu plecaţi la drum!


Toate drumurile naţionale din Vrancea au fost închise ieri la orele 12.00. Poliţia Rutieră şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au luat această decizie în condiţiile în care s-au anunţat ninsori abundente în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Călăraşi şi nu vor ca maşinile să rămînă blocate în nămeţi. „Îi rugăm pe toţi conducătorii auto să nu plece la drum şi să lase maşinile în parcare. Vor fi filtre la toate ieşirile din oraş. Şoferii nu trebuie să încerce să forţeze trecerea pentru că există riscul să rămînă blocaţi în zăpadă”, a avertizat comisarul şef Alexandru Cara, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea. Echipaje de poliţie, alcătuite din 116 poliţişti, au fost postate la fiecare ieşire din oraş şi nu au permis ieşirea maşinilor. Cei care vor trece de filtrele de poliţie vor rămîne fără permis de conducere timp de 60 de zile.
Pe drumurile judeţene patru sectoare sînt închise, însă există variante ocolitoare de a se ajunge în localităţi: DN2 Coteşti, DJ 202 F Mihălceni-Băleşti-Bogza, Ciuşlea – Străjescu, Tinoasa şi Lăstuni din comuna Dumitreşti. Restul de 29 drumuri judeţene sînt deschise. Marian Oprişan a specificat că legătura Focşaniului cu oraşul Odobeşti şi Panciu se va realiza în continuare pe ruta Focşani - Cîmpineanca – Jariştea – Boloteşti - Satu Nou - Panciu.

Jandarmii şi armata au deszăpezit cătunele

Ieri, 60 jandarmi de la Vrancea au efectuat acţiuni de deszăpezire în comuna Ciorăşti, iar o grupare mobilă din 170 de jandarmi de la Bacău au mers la Măicăneşti, Tătăranu şi Dumitreşti. 14 pompieri militari de la ISU Vrancea au ajutat la distribuirea de alimente din Teleorman la Măicăneşti. 25 de militari de la Garnizoana Focşani au deszăpezit la Dumitreşti, Gura Caliţei, Jitia, Popeşti, Chiojdeni, Tîmboieşti şi Gugeşti. Şapte salvamontişti de la Serviciul Judeţean de Salvamont de la CJ vor acţiona azi la Gura Caliţei. De asemenea, ieri au avut loc transporturi de ajutoare la Bogheşti, Chiojdeni, Corbiţa, Dumitreşti, Gura Caliţei, Jitia, Popeşti, Suraia, Tîmboieşti şi Vintileasca. Prefectul Hornea a făcut apel la cei de la ISU să încerce să distribuie aceste ajutoare transparent, la cei care au nevoie cu adevărat. Oamenii sînt sfătuiţi să sune la 112 pentru orice situaţie de urgenţă.  (Mihaela BEŞLEAGĂ, Dan CHIRIAC) 

Trenul de la Moscova a ajuns la timp. Cele din ţară, pînă la 75 minute întîrziere

Drumurile blocate de ieri în judeţele din sud-estul Romaniei aglomerează gările. Asta s-a întîmplat ieri şi la Focşani, cînd cetăţenii care aveau treburi prin ţară, şi în special spre Bucureşti, au lăsat maşinile în parcare şi s-au îndreptat spre gară. Aici însă au dat peste alte blocaje şi întîrzieri ale garniturilor din toată ţara, unele provocate de defecţiuni, dar majoritatea de starea vremii. Una peste alta, la Eurogara Focşani, ieri, nici nu se făcuse pîrtie pe peroane pentru ca numeroşii călători să îşi care bagajele spre trenuri. Circa o sută de persoane au aşteptat ieri în gară la orele amiezii venirea trenurilor, dar garniturile au avut întîrzieri chiar şi de cîteva zeci de minute. Cea mai mare întîrziere a avut-o un tren care venea dinspre Bucureşti şi care a întîrziat nu mai puţin de 75 de minute din cauza faptului că locomotiva s-a defectat. Nu mai puţin de alte 25 de trenuri au fost ieri anulate, cu slabe şanse să circule şi astăzi, cînd vremea este la fel de cîinoasă. Trenurile care au mers pentru cursele regulate au fost dotate cu lame la baza locomotivelor pentru a deszăpezi căile ferate şi pentru a evita să rămînă în cîmp cu tot cu sute de călători.

Totodată, oamenii care au fost nevoiţi să stea în gară mai mult decît au prevăzut s-au plîns de frig, chiar dacă Eurogara Focşani este o construcţie costisitoare şi relativ nouă, dar şi de mirosuri urîte. Interesant este că un tren care venea de la Moscova, din îndepărtata şi la fel de înzăpezita Rusie, a avut ieri la Focşani “0” minute întîrziere, în vreme ce alte trenuri care veneau din ţară au avut chiar şi 35 de minute întîrziere. Din cauza vremii extrem de capricioase şi a drumurilor blocate, multă lume a ales să se deplaseze cu trenul mai ales spre Bucureşti, de unde şi înghesuiala de ieri după-amiază. Înainte de efectuarea călătoriei ar fi bine să vă interesaţi de traseu şi puteţi solicita informaţii despre trenurile anulate şi despre întîrzierile din traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521. (I. CREŢU, S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Bomba atomica, acum 4457 zile, 13 ore, 48 minute, 1 secunda
Pertinentul......eu as sugera o bomba atomica...:))
pertinentul, acum 4457 zile, 23 ore, 24 minute, 46 secunde
Un articol pertinent. Cu usoare atacuri impotriva consiliului judetean. Recomand artileria grea si rachete sol-sol.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.