Ultima oră

2 Video!!!Vrancea, paralizată sub un strat gros de zăpadăSOS din munţii Vrancei! Alo, Romania, salvaţi-mă!

Mihaela Beșleagă
6 feb 2012 9377 vizualizări
Toate drumurile naţionale din judeţ, inclusiv şoseaua europeană E85,rămîn închise şi în această dimineaţă u 16 tronsoane de drumuri judeţene sînt blocate din pricina viscolului u ieri, nici un microbuz nu a plecat din Autogara Focşani u mai multe trenuri au fost anulate sau au avut întîrzieri de sute de minute u locuitorii din Măicăneşti nu au curent electric de două zile u pînă miercuri nu se învaţă în nicio şcoală u aseară, o femeie trăgea să moară la Vintileasca, iar TAB-ul trimis să o salveze a rămas înzăpezit la Dumitreşti

 Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului circulaţia rutieră rămîne în continuare închisă pe toate drumurile naţionale care străbat judeţul Vrancea, cel puţin pînă în această dimineaţă. Deşi s-a acţionat pe tot parcursul zilei nu s-a reuşit deblocarea niciunuia din cele două drumuri care fac legătura între Muntenia şi Moldova, E 85 şi DN 24 Tişiţa - Tecuci. De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, Inspectoratul Şcolar a decis să prelungească perioada de suspendare a cursurilor în toate unităţile şcolare din judeţ pînă miercuri, 8 februarie. Ieri se circula în condiţii de iarnă pe 23 de drumuri judeţene, pe opt dintre acestea pe un singur fir, însă doar pentru intervenţiile de urgenţă ale Ambulanţei, circulaţia călătorilor fiind suspendată, prin decizie a Guvernului. Pe 16 tronsoane de drumuri judeţene circulaţia era blocată, din cauza viscolului puternic. Pentru deblocarea drumurilor judeţene se acţiona cu – atenţie - două autofreze, un autogreder, 10 lame şi cinci vole cu cupă. De asemenea, două TAF-uri erau pregătite să acţioneze pentru scoaterea autoturismelor care ar putea rămîne blocate în nămeţi. Ieri, utilajele de deszăpezire au acţionat fără prea mult spor pentru intervenţii de urgenţă, pentru transportul a trei dializaţi din comuna Coteşti, pentru deblocarea unei ambulanţe la Vîrteşcoiu, care plecase tot pentru o persoană care necesita dializă, dar şi la Bătineşti şi la Şişcani, unde au însoţit Ambulanţele pentru transportul a doi bolnavi. Autorităţile fac apel la şoferi să nu plece la drum cu maşina.

Locuitorii din Măicăneşti stau de o zi fără curent electric

Sute de vrînceni din satele componente ale comunei Măicăneşti, respectiv Stupina, Slobozia Boteşti, Satu Nou şi Rîmniceni stau pe întuneric de duminică dimineaţă, cînd o avarie produsă în reţeaua electrică a ”stins lumina”. Duminică, un echipaj format din electricieni a ajuns în zonă pentru pentru a remedia defecţiunea apărută la un post de transformare. Din păcate, instalaţiile au cedat din nou, din cauză că s-a depus chiciura pe linii, care s-au rupt din cauza vîntului puternic. Reprezentanţii Electrica au solicitat sprijin din partea Secţiei de Drumuri Naţionale pentru a ajunge la Măicăneşti şi Tătăranu, însoţiţi de o autofreză, pentru a remedia defecţiunea. Duminică, la Panciu, doi electricieni s-au aventurat doi kilometri prin zăpadă şi viscol, timp de patru ore, pentru a ajunge la un transformator şi pentru a realimenta cu energie electrică două cartiere din oraş, Dumbrava Sat şi Satu Nou.

Trenuri care trec prin Vrancea, anulate din cauza ninsorii

Nici cu trenul nu se mai circulă. La nivel naţional au fost anulate 76 de trenuri, conform unei situaţii  făcută publică ieri de Ministerul Transporturilor. Dintre acestea, şapte trenuri trec prin staţii din judeţul Vrancea. Astfel, trenuri anulate sînt pe rutele: Iaşi – Ploieşti, Adjud – Bucureşti Nord, Comăneşti – Mărăşeşti, Făurei - Tecuci, Mărăşeşti - Tecuci şi Galaţi – Mărăşeşti. De asemenea, circulaţia trenurilor este restricţionată între staţiile Buzău şi Iaşi, deci şi la Focşani, din cauza viscolului, aşa încît s-a interzis circulaţia trenurilor care merg şi spre Bucureşti. Trenurile care încă mai circulă au întîrzieri de cîteva sute de minute. ”Pentru menţinerea în circulaţie a trenurilor de călători, în zonele afectate de condiţii meteo defavorabile, de viscol şi ninsori puternice (sudul şi sud-estul României), în perioada 5-8 februarie 2012, se va circula în spatele plugurilor de zăpadă care patrulează permanent pe reţea. Din această cauză trenurile de călători pot înregistra întîrzieri de peste 100 minute”, se arată într-o informare a CFR Călători. În aceste condiţii limită, cei de la Staţia CFR Focşani au telefonul scos din furcă de cîteva zile, iar focşănenii care încearcă să afle dacă pot pleca la drum cu trenul, sunînd la numărul de la Gară, 0237/615.379, li se răspunde cu un sec ”post telefonic deranjat temporar”. (Mihaela BEŞLEAGĂ)

CASETA

Iată care erau drumurile judeţene blocate aseară:

•    DJ 205 H Domneşti-Păuneşti
•    DJ 205 E Tifeşti-Vidra-Cîmpuri
•    DJ 115 Cîmpuri-Gura Văii
•    DJ 204 E Focşani-Mirceşti
•    DJ 205 E DN 2-Ciuşlea
•    DJ 205 E Ciuşlea-Doaga-DN 24 24
•    DJ 205 P Boloteşti-Ivănceşti
•    DJ 205 Mirceşti-Balta Raţei
•    DJ 204 G Mirceşti-Răduleşti-Bilieşti
•    DJ 203 H Dumitreşti-limită Judeţul Buzău
•    DJ 204 P Gugeşti-DN 2
•    DJ 202 E DN 2-Sihlea-Voetin
•    DJ 204 B Tătăranu-Măicăneşti
•    DJ 204 F Gugeşti-Oreavu
•    DJ 202 F Bogza-Băleşti
•    DJ 204D Focşani-Suraia-Vulturu-Maluri

CASETA

Bolnavii rămîn internaţi în spital pînă trece vremea rea

Bolnavii de la Spitalul Judeţean Focşani care provin din localităţile îngropate de zăpadă, chiar dacă se fac bine, vor mai rămîne internaţi. Dr. Nicolae Moise, managerul unităţii, a luat decizia ca pacienţii din afara oraşului să nu fie externaţi, astfel încît sănătatea şi securitatea lor să nu fie puse în pericol. Unitatea este aprovizionată atît cu medicamente, cît şi cu alimente. “Spitalul nu întîmpină greutăţi, avem provizii de mîncare suficiente în bucătăria unităţii. Aprovizionarea cu pîine se face, temporar, de la o firmă din Focşani deoarece cei care ne aprovizionau nu mai pot ajunge. Farmaciile spitalului au medicamente pe stoc. Pacienţii care sînt din afara oraşului, nu sînt externaţi, iar în unitate vor fi internaţi şi dializaţii”, a menţionat Alina Pelin, purtătorul de cuvînt al Spitalului. De asemenea, fiecare medic şef de secţie trebuie să reorganizeze gărzile astfel încît, dacă vor fi medici care nu vor putea ajunge, aceştia să fie înlocuiţi de cei prezenţi. Ieri, la spital se lucra la deszăpezirea aleilor. (Raluca MANOLACHE)

 

Iarna 2012 la Păuneşti-imagini primite de la un cititor al Ziarului de Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
iliescu vlad, acum 4459 zile, 21 ore, 56 minute, 43 secunde
Romania este sub zapezi .SALVEAZOOOOOOOOO
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.