Ultima oră

Exclusivitate!!!E definitiv şi irevocabil: Vrîncenii vor fi chemaţi la referendum pentru desfiinţarea judeţului!

Mihaela Beșleagă
11 oct 2011 1213 vizualizări
u Conform calendarului, referendumul urmează să fie organizat pe 6 noiembrie u Dacă soluţia obţinută astăzi de Consiliul Judeţean Vrancea la Curtea de Apel Galaţi capătă putere de speţă judecată în jurisprudenţa romanească, regionalizarea preconizată de liderii Partidului Democrat Liberal va fi imposibil de pus în practică fără consultarea alegătorilor din fiecare judeţ în parte.


Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a cîştigat astăzi la Curtea de Apel Galaţi recursul înaintat în procesul privind organizarea referendumului privind consultarea vrîncenilor pentru reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului Vrancea. În luna iunie, CJ a votat un proiect de hotărîre prin care se stabilea organizarea unui referendum în vederea consultării cetăţenilor din judeţ privind oportunitatea desfiinţării judeţului Vrancea, prin întrebarea „Sînteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea?”. La data respectivă se discuta intens despre o posibilă regionalizare a ţării, propusă de partidul de guvernare, în care Vrancea ar fi făcut parte din regiunea de Sud-Est, cu capitala vehiculată atunci la Constanţa. Hotărîrea de CJ a fost considerată de Prefectură, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Ion Oprea, nelegală, şi a fost atacată în instanţa de contencios administrativ, fiind suspendată în acest timp. CJ a făcut recurs la Galaţi şi astăzi a obţinut o hotărîre definitivă şi irevocabilă, nemai fiind nicio altă cale de atac, astfel încît hotărîrea va fi pusă în aplicare. Acest lucru înseamnă, conform unui articol din cuprinsul hotărîrii, că referendumul pentru consultarea cetăţenilor va fi organizat  în prima duminică ulterioară împlinirii termenului de 20 de zile de la data încetării suspendării actului administrativ. Mai exact, referendumul urmează să fie organizat în jurul datei de 6 noiembrie. Pentru organizarea acestei consultări populare CJ a alocat 600.000 lei, adică 143.000 euro. Vom reveni cu mai multe amănunte despre organizarea referendumului în ediţia de mîine a ziarului. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
omulvaly, acum 4582 zile, 20 ore, 32 minute, 51 secunde
votez DA! asta sa nu imi mai para rau de cei 143000euro cheltuiti !
sile, acum 4583 zile, 11 minute, 49 secunde
Alti bani arunacti pe fereastra.Dupa ce si-au batut joc de bani pe Festvalul Vinului acum iar alta bataie de joc!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.