Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 sep 2011 990 vizualizări
Taxa pentru rezidenţiat este de 300 de lei

Candidaţii la rezidenţiatul pe post şi loc în medicină, medicină dentară şi farmacie vor trebui să scoată din buzunar 300 de lei. Aceasta este taxa de participare la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pe 20 noiembrie în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara. Sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul MS şi se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi materiale necesare susţinerii concursului de rezidenţiat. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face pînă la data de 7 octombrie 2011, la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru Vrancea, MS a aprobat scoaterea la concurs a 18 posturi de farmacişti şi medici. (R. M.)

Primarul din Ţifeşti: Licitaţiile derulate prin SEAP nu pot fi trucate

Gabriel Postolache, primarul din Ţifeşti, spune că procedurile de achiziţii publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) nu pot fi adjudecate de un anumit agent economic agreat. “Nu există nici o posibilitate, atît timp cît caietul de sarcini este la vedere şi oferta se deschide electronic”, a declarat primarul, care este şi purtătorul de cuvînt al PDL Vrancea. Primăria Ţifeşti a încredinţat în acest an un contract de realizare a nouă parcuri în localitate, prin cerere de ofertă, invitaţia fiind publicată în SEAP. “Procedura de achiziţie a fot publicată în SEAP şi a întrunit toate condiţiile, altfel se respingea. A fost o firmă din Buzău care nici măcar nu a participat şi a contestat, nu doar pe noi, ci toate licitaţiile de acest gen”, a declarat primarul. Cu o mică întîrziere provocată de contestaţie, contractul a fost încredinţat unei firme din Panciu. Termenul de finalizate al parcurilor este 31 octombrie, iar investiţia costă peste 9 miliarde lei vechi, fiind finanţată de Ministerul Mediului. (M. B.)

CSM Focşani, egal pe teren propriu

Echipa de futsal CSM Focşani a terminat la egalitate meciul disputat aseară în etapa a treia a Ligii întîi în compania echipei KTE Tg. Secuiesc. Partida s-a încheiat cu scorul de 3 - 3, după ce la pauză a fost 1 - 1. Golurile focşănenilor au fost marcate de Chivu 15, S. Popa 27 şi S. Sava 28, în timp ce pentru oaspeţi au punctat Munteanu - autogol 18, Gazda 30 şi Csulak 33.  Deşi au dominat finalul meciului, focşănenii nu au reuşit să marcheze golul victoriei. Oaspeţii au trecut la rîndul lor pe lîngă victorie după ce au ratat cîteva ocazii în finalul partidei. CSM Focşani a jucat cu: Borş - Ungureanu, Sava, Popa, Ilaş, Chivu, Alecsandrescu, Munteanu, Săraru şi Curteanu. Oaspeţii au replicat cu Boga - Iacob, Gazda, Călugăreanu, Csulak, Dobra, Papp, Căşineanu, Moldoveanu, Surdu, Kovacs şi Dobozi. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.