Ultima oră

Direcţia Agricolă a intrat în parteneriat cu ţările de la Marea Neagră

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 1454 vizualizări
Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a fost inclusă într-un proiect care are ca scop dezvoltarea de relaţii comerciale în domeniul agricol între ţările din zona Mării Negre.

Proiectul se numeşte “Dezvoltare economică la Marea Neagră prin promovare şi suport consultativ, creşterea conştientizării şi o largă socializare privind dezvoltarea durabilă a mediului rural a practicilor de dezvoltare ale UE”. Romania, Bulgaria şi Grecia sînt ţările membre UE incluse în acest proiect, la care se adaugă Ucraina, Belarus, Macedonia, Turcia sau Azerbaijan. În afară de direcţiile agricole din judeţele care au legătură cu Marea Neagră, Siveco Romania, iniţiatorul proiectului, a decis să invite şi Vrancea şi Buzău să intre în acest program. “Noi va trebui să fim furnizori de informaţii în domeniul agricol, despre tipul de operatori din agricultură, suprafeţe agricole cultivate, în baza cărora vom putea stabili un program de colaborare pentru schimburi comerciale”, a declarat Costică Neaţă, directorul DADR. Practic, prin acest proiect se urmăreşte realizarea de relaţii comerciale directe între parteneri. Costurile derulării programului se ridică la 500.000 de euro, din care 90% sînt acoperite din fonduri europene, iar restul de către ţările partenere. Pînă la sfîrşitul aceste luni se vor definitiva partenerii din proiect, după care acesta va începe efectiv. Printre obiective se numără dezvoltarea unui portal cu schimburi de informaţii interactive în domeniul agriculturii, mediului şi sănătăţii, dar şi crearea unor pieţe virtuale în agricultură. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.