Ultima oră

Turul Vrancei:violatorul de la Mărtineşti, “păstrat” după gratii

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 12532 vizualizări
Un nou dosar de viol a intrat pe rolul instanţei. Procurorii focşăneni l-au trimis în judecată pe Gheorghe Răducan, de 41 de ani din Tătăranu, acuzat că, pe 10 august, a pătruns fără drept în casa Lucicăi P, de 51 de ani, pe care a siluit-o.

Fiind băut, bărbatul a împiedicat-o să ceară ajutor după care a obligat-o pe aceasta să întreţină raporturi sexuale, atît normale cît şi cu perversiuni. În aceeaşi zi, individul a fost reţinut, după care pe 12 august a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Chiar dacă cei doi se cunoşteau şi, conform inculpatului, se mai iubiseră şi în trecut, bărbatul a declarat în faţa instanţei că venise la femeie pentru a-i împrumuta telefonul, aceasta urmînd să-şi sune soţul aflat în Deltă. De altfel, telefonul şi două bluze ale bărbatului au fost găsite în locuinţa victimei. Raportul medico-legal a stabilit că raporturile sexuale au fost variate, motiv pentru care femeia a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. În şedinţa de ieri, instanţa a prelungit măsura arestării preventive şi a respins cererea de eliberare sub control judiciar. (G. S.)

S-a cutremurat din nou pămîntul! Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richer s-a produs, ieri, în Vrancea

Cutremurul a fost înregistrat de aparatele Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului la o adîncime de 140 kilometri în zona Nereju. Şi asta după ce în noaptea de miercuri spre joi în apropiere de Focşani, s-a mai produs un cutremur de 2,5 grade pe scara Richter, la o adîncime de 79 kilometri. În ultimele luni, în zona Vrancea s-au produs mai multe cutremure de intensitate mică. "Nu este nicio problemă. În Vrancea sînt frecvent cutremure. Unul de această intensitate a mai fost şi acum aproape doi ani. Nu este niciun pericol. Vorbim cînd vom avea cutremure de peste 7”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului. Seismul de ieri nu a produs pagube şi abia a fost simţit. (R. M.)

Bolnavii pot lua medicamente de 5,6 milioane lei în septembrie


Farmaciile vrîncene pot onora în luna septembrie medicamente gratuite şi compensate în valoare de 5,6 milioane de lei. Aceasta este suma alocată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea pentru eliberarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală (reţete unice, reţete aviz CNAS, cota CNAS 50% din reţete pensionari 700). Şi pentru luna octombrie bugetul alocat este de 5,6 milioane lei. „Avînd în vedere situaţia existentă, vă transmitem că se vor primi de către CNAS doar facturile care se încadrează strict în fondurile disponibile alocate lunilor menţionate. Pentru sumele consumate peste prevederea bugetară, CAS Vrancea nu îşi asumă responsabilitatea”, a transmis CAS Vrancea. Pînă la această dată farmaciile au eliberat medicamente de 1,6 milioane lei. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.