Ultima oră

Emil Boc vrea afaceristi chinezii la Canalul Siret-Baragan

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 2066 vizualizări
Realizarea canalului presupune costuri de peste 3,6 miliarde de euro

Chinezii s-au aratat interesati de marile proiecte din tara noastra, care sint blocate din cauza lipsei fondurilor, printre care se numara si constructia canalului de irigatii Siret-Baragan, dupa cum a declarat premierul Emil Boc pentru presa centrala. Delegatia Romaniei, condusa de premierul Emil Boc, va avea in cursul zilei de astazi o intrevedere cu primul ministru chinez, in care se va discuta si despre aceasta investitie, printre altele. „Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, realizarea autostrazii Bucurestiului sau canalele Dunare – Bucuresti, Siret – Baragan si constructia centralei de la Lapusesti sint proiecte concrete pe care le voi discuta si cu premierul luni, urmind ca specialistii nostri sa lucreze la detaliile de implementare a acestor proiecte”, a afirmat premierul Emil Boc. Realizarea canalului Siret-Baragan presupune costuri de peste 3,6 miliarde de euro, care includ si sistemele de irigatii. Realizarea Canalului, de 190 km, ar permite irigarea a 500.000 de hectare din Vrancea si Buzau. Proiectul fost aprobat înca din anul 1986, iar în anul 1987 a început executia primului tronson de canal. In lungime de 50 km, amplasat pe teritoriul judetului Vrancea, acesta asigura apa pentru irigarea unei suprafete de peste 150.000 hectare. Tronsonul II, pe o lungime de 140 km, amplasat pe teritoriul judetelor Vrancea, Braila, Buzau si Ialomita, urma sa fie aprobat ulterior, insa lucrarile s-au oprit din lipsa de fonduri. In alta ordine de idei, luni, la Beijing, va avea loc si un forum de afaceri, prin care se va incerca identificarea a noi piete si noi modalitati de desfacere a produselor românesti pe piata chineza.  Compania Vinexport SA Focsani si-a trimis unul dintre directori in delegatie cu premierul Emil Boc pentru a promova vinurile pe care le produce si cu care testeaza piata chineza inca de acum citiva ani. (Mihaela BESLEAGA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Felix, acum 4639 zile, 7 ore, 30 minute, 41 secunde
Este o veste buna. Economia judetului va avea de castigat. Si Trasculescu, si Oprisan au vorbit in ultimul timp despre aceasta investitie. Macar de s-ar realiza.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.