Ultima oră

Si-a lovit victima de sapte ori cu un cutit: Octogenara omorita de un recidivist la Timboiesti

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 1621 vizualizări
procurorii spun ca autorul a intrat prin efractie in casa victimei pe care a ucis-o cu sapte lovituri de cutit u barbatul de 42 de ani a fost retinut

O batrina de 81 de ani, din comuna Timboiesti, a fost gasita decedata, in propria locuinta, simbata dimineata. Macabra descoperire a fost facuta de o tinara care avea grija de octogenara. Cadavrul femeii era plin de singe, iar medicii legisti au stabilit ca Eleonora Calinciuc a primit nu mai putin de sapte lovituri de cutit inainte de a-si da ultima suflare. Una dintre lovituri a fost violenta si i-a strapuns bratul, care fiind lipit de zona toracelui, i-a provocat acesteia inclusiv leziuni interne. “Raportul medico-legal a stabilit ca victima a primit sapte lovituri de cutit in zona bratului si a toracelui, acestea atingindu-i organele interne, plaminul, ficatul si splina. Decesul a survenit ca urmare a acestor lovituri”, a declarat Nicolae Pircalabescu, procurorul de caz de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Prezumtivul autor, Aurel Buita, 42 ani, din comuna Timboiesti, a fost retinut la scurt timp de politisti. Acesta le-a spus procurorilor ca vineri seara a mers la batrina, s-a asezat pe pat pentru a discuta cu ea, iar la un moment dat, fiind enervat de femeie, a pus mina pe cutit si a lovit-o. In schimb, ancheta a stabilit ca barbatul a intrat in casa femeii prin efractie, dupa ce a spart un ochi de geam si a desfacut cirligul de la usa. Procurorii iau in calcul faptul ca barbatul ar fi vrut sa fure din casa sau sa intretina relatii sexuale cu victima. Ancheta urmeaza sa stabileasca motivul exact al crimei.  Autorul nu si-a motivat altfel gestul, iar in prezent este retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmind ca astazi sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare prevetiva. Barbatul nu are ocupatie si este cunoscut in localitate ca o persoana deosebit de violenta. Acesta mai este acuzat de trei infractiuni cu violenta, respectiv tentativa de omor, viol, ultraj si distrugere, dosare aflate inca in curs de judecare. Dupa cum spun localnicii, barbatul era evitat de vecini pentru ca in urma cu un si jumatate si-ar fi incendiat propria locuinta. In urma cu doi ani, o alta batrina din Timboiesti, in virsta de 72 de ani, a avut aceeasi soarta dupa ce un tinar a intrat in casa femeii pentru a o tilhari si a omorit-o cu singe rece. Autorul nu a recunoscut ca a comis fapta, dar cu toate acestea a fost prins dupa citeva luni de cautari si trimis in judecata pentru omor deosebit de grav. (Dan CHIRIAC, Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.