Ultima oră

POLITICA:Tănăsescu: Un premier tehnocrat are putine sanse, guvernul trebuie să fie politic

Ziarul de Vrancea
20 feb 2011 422 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net reprezentantul Romăniei la FMI, Mihai Tănăsescu, al cărui nume a fost vehiculat pentru postul de premier, consideră că nominalizarea în acest moment a unui premier tehnocrat are putine sanse de reuşită si că un guvern trebuie să rămănă politic, dar poate atrage specialisti pentru valoare adăugată.

întrebat dacă ar accepta să preia postul de prim-ministru in cazul in care ar primi o astfel de propunere, Mihai Tănăsescu a apreciat că nominalizarea in acest moment a unui premier independent sau tehnocrat are putine sanse, deoarece acesta ar putea să impărtăsească anumite valori diferite de cele ale clasei politice, ceea ce ar conduce la escaladarea conflictului fată de situatia existentă.


Tănăsescu a amintit că nu este prima dată cand in discutie apare ideea unui premier tehnocrat si a arătat că, in general, sunt vehiculate anumite nume atunci cand există o asteptare pentru schimbarea clasei politice.


"în general, guvernele sunt politice si trebuie să rămană politice, deoarece au stabilitatea necesară pentru aplicarea programului de guvernare si atingerea tintelor stabilite. Fiecare guvern poate in acelasi timp să atragă specialisti din mediul academic sau de afaceri care să aducă valoare adăugată actului politic. Orice om trebuie să beneficieze de sustinere politică pentru a promova programele in Parlament. Cred că cel mai important acum este să arătăm că reprezentantii clasei politice pot să definească obiectivele si să le ducă mai departe", a spus Tănăsescu.


Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat că a fost si rămane social-democrat, dar unul care impărtăseste valori precum economia de piată, disciplina financiară, corectitudinea utilizării banului public.


"Componenta socială trebuie bine orientată spre persoanele care intr-adevăr au nevoie. A confunda social-democratia cu populismul este o mare greseală, nu putem promite ce nu putem face, ci trebuie să facem ceea ce intr-adevăr putem", a spus Tănăsescu.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.