Ultima oră

POLITICA:Ponta: Romănia nu a iesit din criză, sunt declaratii super-nerealiste ale lui Udrea, Băsescu si Boc-VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
20 feb 2011 304 vizualizări
Conmform site-ului www.realitatea.net liderul PSD Victor Ponta a declarat duminică, într-o conferintă de presă, că Romănia nu a iesit din criză, asa cum anuntă în mod "super-optimist si super-nerealist" liderii PDL si ai Guvernului, iar astfel de afirmatii riscă să inducă în eroare si să creeze o mare dezamăgire în cadrul populatiei.



Doar Elena Udrea, Emil Boc si Traian Băsescu au iesit din criză, nu si ceilalti romani. în plus, tăierile de pensii si concedierile vor continua si in 2011. Este avertismentul presedintelui PSD Victor Ponta.


"Declaratiile super-optimiste si in acelasi timp super-nerealiste atat ale domnului Băsescu, cat si ale domnului Boc si ale doamnei Udrea nu se confirmă in niciun fel. Romania nu a iesit din criză, poate că doamna Udrea sau Băsescu au iesit din criză, dar genul acesta de declaratii, dincolo de importanta lor in bătălia internă din PDL, riscă să inducă in eroare si să creeze o nouă mare dezamăgire in cadrul populatiei", a spus Ponta, precizand că acesta este primul punct de vedere al grupului economic al USL.


Social-democratul a afirmat că, in urma noului Acord cu FMI, tinta de deficit pentru 2011 si 2012, "de o amploare deosebită", nu va putea fi atinsă, la fel cum nu a fost atinsă nici cea pentru 2010, desi asa fusese anuntat ""in mod nereal". "în practică, arieratele Guvernului au trecut de 1,6 mld euro. Dacă ar fi fost plătite, sau consemnate ca deficit, practic nici in 2010 Romania nu-si indeplinea tinta", a spus Ponta, urgentand Guvernul să plătească datoriile către firmele private.


Liderul PSD a mai spus că in 2011 Guvernul va continua măsurile de ajustare prin reducerea cheltuielilor si, desi aceste măsuri erau "necesare", acum va trebui să se axeze pe acele măsuri care nu au fost intreprinse in anul precedent, respectiv reducerea arieratelor si stimularea fortei de muncă, in conditiile in care capacitatea de rezistentă a populatiei fată de măsurile de austerite este "la limită". Ponta a mai atentionat că Executivul s-a obligat fată de FMI să elimine subventiile pentru gigacalorie, astfel incat pretul pentru căldură va creste cu 70-100% in iarna viitoare fată de anul trecut.


Ponta a mai spus că in noul Acord se prevedere in continuare reducerea personalului bugetar, fără a exista niciun fel de măsură care să arate cum poate fi absorbită această fortă de muncă. "Nu e vorba numai de pensinari, ci si de persoane active care, dacă sunt concediate din sistemul bugetar, Guvernul are datoria să găsească solutii. Vom avea incă cateva zeci de mii de someri in tară", a atentionat pesedistul, adăugand că sunt prevăzute si măsuri de concedieri masive, inchideri sau privatizări ale intreprinderilor aflate in proprietatea statului. Acesta a mai subliniat că pensiile vor scădea in continuare, iar "termenul de recalculare este un eufemism".


în ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, Ponta a spus că din păcate nu s-a trecut la solutia adoptată in multe alte tări europene, de infiintare a unei singure autorităti care să gestioneze acest domeniu, insă există discutii in Guvern pentru trecerea competentelor in subordinea ministerului condus de Elena Udrea. "Există o discutie ca toate aceste fonduri să fie stranse la MDRT, fără avea insă, dincolo de controlul politic pe care il va desfăsura Elena Udrea, o structură administrativă care să crească gradul de absorbtie", a spus liderul PSD.


Nu in ultimul rand, Ponta a arătat că in data de 28 decembrie 2010, Guvernul a emis o ordonantă de urgentă prin care este schimbată compozitia politică a Consiliului de Administratie al CNAS, pentru cresterea controlului de către PDL. "S-a redus numărul persoanelor reprezentate de la 17 la sapte, ceea ce nu este neapărat rău, dar dintre acestea sapte, patru vor fi numite de premier, unul de presedintie si una din confederatiile patronale si sindicale", a spus Ponta.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.